Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Verdiende overwinning Flevo Boys – NSC Nijkerk

foto’s: Annelies Klompe

Flevo Boys begon met twee aanpassingen in de basis t.o.v. vorige week. Er was een basisplaats voor Johan Tiems en Frist Dantuma.
In een zonovergoten Emmeloord en een goed gevuld complex, begon Flevo Boys aan de wedstrijd. In eerste instantie was het aftasten van beide partijen, maar gedurende wedstrijd trok Flevo Boys het spel naar zich toe.
Na 10 minuten was de eerste kans voor Flevo Boys, Timon Rorije gaf een strakke bal voorlangs. Maar er was niemand om deze in te schieten.
Gedurende de eerste helft kreeg Flevo Boys enkele kansen om op voorsprong te komen. Daarin tegen was er sporadisch een kans voor NSC Nijkerk.

Het was Johan Tiems die in de 22ste minuut, Flevo Boys op een verdiende voorsprong zette. NSC Nijkerk probeerde vlak voor rust het initiatief naar zich toe te trekken, maar Flevo Boys stond goed te verdedigen en kwam niet in gevaar. Mark Reussing moest vlak voor rust het veld verlaten i.v.m. een blessure, zijn vervanger was Yumé Ramos. Door het inbrengen van Yumé Ramos, zette trainer Arjen Postma het team iets anders neer. Voor rust werd er niet meer gescoord (1-0).

Een overtuigend Flevo Boys

Flevo Boys begon net als de eerste helft goed aan de tweede helft van de wedstrijd. In de 47ste minuut kreeg Johan Tiems een grote kans, na het doorkoppen van Yumé Ramos. Flevo Boys gaf geen grote kansen weg en probeerde de voorsprong uit te bouwen. Bij vlagen probeerde NSC Nijkerk het wel, maar zonder resultaat. In de 59ste minuut werd Yander Zandbergen gewisseld voor Younes el Ghamarti.
Niet veel later was het Younes die Flevo Boys op een verdiende 2-0 voorsprong zette . In deze fase van de wedstrijd kreeg Flevo Boys enkele kansen om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Zo kregen Younes, Ramos en Rorije binnen 20 seconden de kans om de 3-0 te maken, maar er stond een muur van verdedigers.

Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Arjen Postma drie wissels in. Guido de Weert, Tomas Boer en Bas Bakker kwamen voor Thomas Potters, Frits Dantuma en Timon Rorije.
Vlak voor het eindsignaal kwam Flevo Boys nog op 3-0 door Yumé Ramos, op aangeven van Younes. Wat ook de eindstand was.

Volgende week speelt Flevo Boys de streekderby uit tegen SV Urk, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 18 september 2021