Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Go Ahead Kampen – Flevo Boys

zaterdag 26 mei, aanvang 15:00 uu
SportparkCellesbroek, Kampen

Verhaal van een vrijwilliger

Zaterdagmorgen bij het wakker worden denk je “ha lekker weer een voetbaldag voor de boeg”, maar dan besef je je dat de regen hard tegen het raam klettert. Het gordijn gaat open en chips ja de regen komt met bakken uit de lucht. Even checken via internet maar bij de club gaat alles door, in de omliggende dorpen niet. Alles staat blank daar.

 

08.45 uur de wedstrijd van JO13-6 fluiten. Tegenstander is Urk, een regelrechte Fish/Patato derby. Bij aanvang komt het water nog steeds met bakken uit de lucht, maar niet getreurd. 22 enthousiaste knullen deren er niet om en de scheids ook niet. Na 2 minuten geen droge draad meer aan het lijf, maar wees getroost het meeste valt nog steeds langs je heen. Een mooie spannende strijd ontwikkelt zich, en ze doen allemaal op hun eigen niveau hun stinkende best. Daarbij driftig gebruik makend van het feit dat zo’n kletsnatte kunstgrasmat heerlijk glijdt.

 

Na deze wedstrijd afgehandeld te hebben, wordt het tijd om om te schakelen naar de wedstrijd van de boys om 12.30 uur. Mooi om te ervaren dat ze allemaal ruim op tijd aanwezig zijn in de kleedkamer. Ook de staf is op tijd aanwezig en treft de nodige voorbereidingen en ook de formaliteiten op de nieuwe wedstrijd app worden afgehandeld. Heerlijk om hierbij de ondersteuning te krijgen van 2 coördinatoren die alles van de app af weten. Heerlijk ook om als staf zo je werk te mogen doen, en fijn om te constateren dat het motortje zonder haperen draait. Fantastisch ook weer de assistentie van ons aller Nico. Op zijn zeer accurate wijze vangt hij tegenstander en scheidsrechter op en begeleidt deze naar de kleedkamers dan wel de commissie kamer. De scheids wordt voorzien van koffie en vlaggen, waar zouden we toch zijn zonder Nico.

 

Zowaar houdt het op met regenen, en kan onder een weifelend zonnetje om 12.30 afgetrapt worden. Tegenstander is FC Meppel JO17-1. De wedstrijd wil niet echt op gang komen, en het is ook nog eens zo’n wedstrijd van “net niet”. Oftewel kansen te over, maar de bal wil maar niet tussen de palen door in het net verdwijnen. Ruststand 0-0. Na rust heel snel de 1-0 op het scorebord, zal dit dan de doorbraak in de wedstrijd zijn? Helaas niet. Wat de boys ook proberen, het lukt niet om door te drukken. Dan een vrije trap voor Meppel, nabij de middenlijn. Wordt richting doel geschoten, de wind pakt de bal op en deze vliegt over de keeper heen het doel in, 1-1. Keeper verkeerd opgesteld? Welnee hij stond goed, maar wie verwacht dan ook dat vanaf die positie de vrije bal zo genomen wordt. De boys vechten door proberen van alles en hebben sterk de overhand. Maar weer gaan de kansen er niet in, een 100% strafschop wordt niet gegeven en ga zo maar door. Dan, vlak voor tijd, vliegt de 2-1 er toch in. Hetgeen ook de eindstand is. Een zeer zwaar bevochten maar terechte overwinning.

 

Weet niet wat het was vandaag boys, maar het was hem niet echt. Soms oogde het flegmatiek, ontbrak op veel momenten de scherpte. Was het onderschatting? Nee want daarvoor had de trainer jullie wel duchtig voor gewaarschuwd. Ook de omstandigheden waren goed. Tja hebt gewoon van die dagen dat het even wat minder gaat, en vandaag was zo’n dag. Wat jullie wel vol hebben laten zien is dat jullie de juiste instelling hebben om je ook door zo’n wedstrijd heen te vechten en te winnen. En boys slechte wedstrijden winnen is ook een kwaliteit.

 
‘s-Avonds thuis, de regen klettert tegen het raam, overdenk je de dag nog eens. Bij 2 wedstrijden actief. Weer of geen weer, de sport ging door. Een ieder op zijn eigen niveau genietend van het spelletje. En wat is het dan mooi om als vrijwilliger een bijdrage hieraan te mogen leveren.

Door Peter Santbergen - 11 september 2017