Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing ACV – Flevo Boys

De oliebollen zijn op, het vuurwerk is afgeschoten en de spieren zijn weer opgewarmd: voor Flevo Boys begint komende zaterdag de tweede seizoenshelft, waarin de ploeg zich wil handhaven in de Hoofdklasse B. Een makkelijk begin van het nieuwe decennium zal het niet worden, want de eerste tegenstander van 2020 is nummer vier ACV, dat in de tweede seizoenshelft hoopt mee te strijden om de titel.

Flevo Boys kende een wisselvallige eerste seizoenshelft, waarin er drie wedstrijden werden gewonnen, vier keer gelijk werd gespeeld en zeven keer werd verloren. Het levert de ploeg voorlopig de twaalfde plaats op, één plekje boven de nacompetitiestreep. Vrijwel de gehele eerste helft van dit seizoen stond Flevo Boys onder die streep, maar door een verrassende 3-1 thuisoverwinning op SC Genemuiden in de laatste wedstrijd voor de winterstop wipte het over Purmersteijn heen en staat het nu op doelsaldo op een veilige plaats.

ACV is de enige ploeg waar Flevo Boys dit seizoen nog niet tegen speelde en dus staat dit duel deze zaterdag op het programma. Waar Flevo Boys met een goed gevoel de winterstop in wist te gaan, was dat voor ACV wel anders. De ploeg was vijf wedstrijden ongeslagen, maar ging niet feestelijk de feestdagen in door een dikke 4-0 nederlaag op bezoek bij titelconcurrent Staphorst. Desondanks kan de club uit Assen terugkijken op een positieve eerste seizoenshelft. ACV staat met 25 punten op de vierde plaats en heeft slechts vijf punten minder dan koploper Eemdijk.

Contractnieuws

De winterstop stond voor Flevo Boys voor een groot deel in het teken van volgend seizoen en dan met name over de selectie waar de nieuwe trainer Arjen Postma mee mag gaan werken. Vlak na de jaarwisseling werd bekend dat Lars de Boer, Tomas Boer, Abdessamad Boundati, Aran Nijboer, Marc Reussing, Timon Rorije, Roelof Strikwerda, Johan Tiems, Yume Ramos en Bas Bakker hebben besloten hun contract te verlengen.

Bovendien werd ook een nieuwe speler welkom geheten in de persoon van Said Hassan. De 27-jarige middenvelder komt over van Drachtster Boys. Tegenover dit goede nieuws staat ook het vertrek van verdediger Bjorn Adams en middenvelder Aron Strengholt. Voor hen bleek de reisafstand te zwaar te drukken op hun andere bezigheden, waardoor zij hebben besloten volgend seizoen een deurtje verder te gaan kijken en niet terug te keren bij Flevo Boys.

Vorig seizoen

Strengholt en Adams zullen er echter net als vertrekkend trainer Kevin Waalderbos alles aan willen doen om Flevo Boys dit seizoen in de Hoofdklasse B te houden. Eerste horde op weg naar die doelstelling is komende zaterdag dus het uitduel tegen ACV. Vorig seizoen verloor Flevo Boys in Assen met 2-1. Aran Nijboer opende nog wel de score, maar door treffers van Gijs Jasper en Marco van der Heide hield Flevo Boys uiteindelijk niks aan deze wedstrijd over. In Emmeloord eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Timon Rorije maakte hier de treffer namens Flevo Boys.

Serie overwinningen

De winst tegen Genemuiden vlak voor de winterstop was een welkome opsteker voor Flevo Boys in een verder moeizaam seizoen. Vóór die overwinning op Genemuiden had Flevo Boys alleen van Buitenpost en ASV De Dijk gewonnen. De nacompetitieplaatsen zijn nog steeds angstvallig dichtbij voor de Emmeloorders en dus is het zaak om de tweede seizoenshelft meteen goed te beginnen, al zal dat tegen topploeg ACV zeker geen gemakkelijke opgave worden. Voor Flevo Boys is het vooral te hopen dat er in de tweede seizoenshelft vaker een serie van wedstrijden gewonnen kan worden en zo wordt afgerekend met de wisselvalligheid. Zo kan ook meteen de weg omhoog ingezet worden. Want hoe eerder handhaving een feit is, hoe beter.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 14 januari 2020