Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DETO Twenterand

Zaterdag 23 september, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing ASV Dronten – Flevo Boys

Door de vele wedstrijden die op een bepaald moment ingehaald moeten worden, was Flevo Boys afgelopen zaterdag een keer vrij. Het zag wel de directe concurrenten in actie komen. Door de zege van één van hen, namelijk Oranje Nassau, zakte Flevo Boys tot onder de directe degradatiestreep. Er is echter nog niks verloren. Komende zaterdag gaat Flevo Boys op bezoek bij de gedoodverfde degradant ASV Dronten. Een zege op de hekkensluiter is absoluut noodzakelijk en zou eigenlijk ook wel vanzelfsprekend moeten zijn. Voor Flevo Boys is dat echter nog geen uitgemaakte zaak.

Terwijl de concurrentie inhaalduels moest afwerken, kwam er bij Flevo Boys toch vooral contractnieuws naar buiten. Waar het eerder vooral ging over vertrekkende spelers, waren het nu voornamelijk berichten over spelers die ook komend seizoen bij Flevo Boys spelen. Hiertoe behoren de broers Frank en Arnoud Post en verdedigers Roelof Strikwerda en Lars Klijnstra. Allemaal gaven zij aan, ondanks de degradatiezorgen, vertrouwen te hebben in een goede afloop van dit seizoen. Het feit dat de drie concurrenten SDV Barneveld, NSC Nijkerk en Oranje Nassau nog een aantal wedstrijden extra te spelen hebben, is iets waar Flevo Boys simpelweg geen invloed op heeft. En dus zat er voor Flevo Boys niks anders op dan kijken naar hoe die inhaalduels verliepen en hopen op een gunstige uitslag. In twee gevallen kwam die gunstige uitslag er zaterdag ook. SDV Barneveld verloor uit met 2-1 van Sparta Nijkerk en NSC Nijkerk verloor het uitduel met ACV, het werd eveneens 2-1.

Krankzinnige overwinning

Het voor Flevo Boys meest frustrerende duel van dit weekend werd gespeeld in Apeldoorn. Directe concurrent Oranje Nassau ging op bezoek bij nummer drie CSV Apeldoorn. Oranje Nassau stond na een halfuur met 2-0 achter, maar het kwam op gelijke hoogte. CSV kwam er vervolgens toch weer overheen en stond na 75 minuten met 4-3 voor. Drie minuten later werd het 4-4 en daarna boog Oranje Nassau, ondanks dat het constant achter had gestaan, de wedstrijd zeven minuten voor tijd om naar een 4-6 overwinning. Het zat Flevo Boys dus ook niet mee. Door die krankzinnige overwinning ging de ploeg uit Groningen ook nog eens over Flevo Boys heen op de ranglijst. Flevo Boys staat nu vijftiende, een plek die aan het einde van dit seizoen zorgt voor rechtstreekse degradatie. Het heeft evenveel punten als nummer veertien SDV Barneveld, dat nog twee wedstrijden tegoed heeft. De achterstand op Oranje Nassau, dat nog één duel in te halen heeft, is één punt en NSC Nijkerk heeft twee punten meer. Die ploeg staat boven de streep op de veilige twaalfde plaats, maar heeft ook nog twee duels minder gespeeld.

Pijnlijke middag

De laatste wedstrijd die Flevo Boys in de Hoofdklasse B speelde was twee weken geleden tegen die directe concurrent NSC Nijkerk. Het werd al met al een pijnlijke middag. In dit inhaalduel kwam Flevo Boys op een 2-0 voorsprong door treffers van Tjeerd Korf en Timon Rorije, maar een halfuur voor tijd draaide NSC het volledig om naar een 2-4 overwinning. Flevo Boys bewees zichzelf daardoor een slechte dienst in die strijd tegen degradatie. Komende zaterdag moet er hoe dan ook gewonnen worden van ASV Dronten, een ploeg die degradatie eigenlijk niet meer kan ontlopen. Het is ook de enige ploeg die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd heeft gewonnen. Met zestien nederlagen in 21 duels en een doelsaldo van -52 wacht volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk weer de Eerste klasse. Er werd tot nu toe vijf keer gelijkgespeeld en zodoende werden er maar vijf punten gepakt.

Dik pak slaag

Eén van de wedstrijden die ASV Dronten dit seizoen gelijk wist te spelen was tegen Flevo Boys. Begin november werd het in Emmeloord een bloedeloze 0-0. Flevo Boys verkeerde toen ook al in degradatienood en moest die wedstrijd winnen, maar na een duel vol matig voetbal kreeg het slechts een punt. ASV Dronten, met de oud-spelers van Flevo Boys Henry Huijsmans en Jovan Tromp in de selectie, speelde verder alleen nog gelijk tegen SC Genemuiden, Eemdijk en twee keer tegen SDC Putten. Net als Flevo Boys had ook ASV Dronten afgelopen zaterdag een rustdag. Het laatste duel van de hekkensluiter vóór die rustdag geeft echter niet bepaald vertrouwen voor komende zaterdag. In Staphorst werd er namelijk met 9-0 verloren, bij rust stond het al 5-0. Eerder dit seizoen kreeg Dronten ook in Rijssen een dik pak slaag toen Excelsior’31 met 8-0 te sterk was. Het negatieve record van die wedstrijd werd afgelopen zaterdag dus verbroken.

‘Gamechanger’

Het mag duidelijk zijn dat Flevo Boys zich een nieuwe misstap tegen ASV Dronten niet kan permitteren. Opnieuw een 0-0 of zelfs een nederlaag maakt de kansen op handhaving aanzienlijk kleiner. De concurrenten zullen zich dan ook realiseren dat ze voor Flevo Boys niet al te bang hoeven te zijn in die degradatiestrijd. De wedstrijd volgen zullen de concurrenten zaterdag zeker, het duel wordt namelijk ’s avonds om zes uur afgewerkt in Dronten. In verkiezingstijd kun je deze wedstrijd best een mogelijke ‘gamechanger’ noemen. Een overwinning tegen Dronten is een stap in de goede richting, een gelijkspel of nederlaag kan desastreuze gevolgen hebben.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 8 maart 2017