Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Voorbeschouwing AVV Swift – Flevo Boys

Het is een fijn begin van de maand maart voor Flevo Boys. De club heeft in de jacht op handhaving in de Vierde divisie B drie cruciale punten bij kunnen schrijven na een thuisoverwinning op CSV Apeldoorn. Het verliet daardoor ook meteen de laatste plaats. Met dat goede gevoel reist de ploeg van trainer Arjen Postma komende zaterdag af naar Amsterdam. Daar wacht om 14.30 uur het uitduel tegen nummer vijf AVV Swift.

Foto: Annalies Klompe

Na de wanprestatie op bezoek bij DETO trad Flevo Boys tegen CSV Apeldoorn aan met een aantal andere namen in de opstelling. Na een gelijkwaardige openingsfase leek het ook in dit duel de verkeerde kant op te gaan toen Said Hassan na een halfuur een strafschop veroorzaakte en Apeldoorn op 0-1 kwam. Tot dat moment hadden beide teams wel een paar dreigende momenten gehad, maar meer ook niet. Het betekende dat Flevo Boys met een achterstand ging rusten.

In de tweede helft volgde echter de ommekeer voor Flevo Boys. Snel na de pauze zorgde Timon Rorije met een fraai doelpunt voor de 1-1. Daarna kwam de thuisploeg goed weg nadat een schot van Apeldoorn tegen het aluminium terechtkwam. Twintig minuten voor tijd pakte Flevo Boys vervolgens de bevrijdende voorsprong. Willem Huizing stond op de goede plek om na een vrije trap de 2-1 binnen te tikken. Flevo Boys kwam in de slotfase niet meer in de problemen en trok zo de verdiende overwinning over de streep.

Wat doet de concurrentie?

Door deze zege droeg hekkensluiter Flevo Boys de laatste plaats over aan HZVV, dat verloor van Huizen. In de strijd om handhaving zag Flevo Boys ook concurrent SDV Barneveld verliezen en Berkum gelijkspelen. Alleen d´Olde Veste wist te winnen. Flevo Boys heeft nu twee punten minder dan Berkum, dat op de veilige twaalfde plaats staat. Er zijn nog negen wedstrijden te spelen.

Komende zaterdag wacht voor Flevo Boys een tripje naar de hoofdstad, waar het op bezoek gaat bij AVV Swift. Die club staat vijfde met 34 punten na tien zeges, vier keer een gelijkspel en zeven nederlagen. Het gat met de tweede plaats is zes punten. Afgelopen weekend ging Swift met 3-2 onderuit tegen d’Olde Veste. In dat duel wisten de Amsterdammers twee keer terug te komen van een achterstand, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg.

Verkeerde kant

Eerder dit seizoen won Swift op bezoek in Emmeloord met 0-1 van Flevo Boys, dat was begin oktober. Het was geen spectaculaire wedstrijd en er vielen weinig kansen te noteren. Een typische 0-0 dus, maar zoals wel vaker viel het voor Flevo Boys weer net de verkeerde kant op. Een afstandsschot werd van richting veranderd en leverde de enige treffer van het duel op. Ondanks kansen in de slotfase viel de verdiende gelijkmaker voor Flevo Boys niet meer.

Extra boost

Flevo Boys knokte tegen CSV Apeldoorn voor de winst, zeker in de tweede helft. Dat moet de ploeg vertrouwen geven dat het in de resterende wedstrijden alsnog handhaving kan realiseren. Een uitoverwinning komende zaterdag op nummer vijf AVV Swift zal het vertrouwen alleen nog maar een extra boost geven. Al wordt het waarschijnlijk wel een pittige test.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 6 maart 2023