Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Berkum – Flevo Boys

De kansen waren er, maar het resultaat viel voor Flevo Boys opnieuw tegen. Koploper AVV Swift uit Amsterdam was afgelopen zaterdag met 0-1 te sterk in Emmeloord. Na deze tweede nederlaag op rij gaat Flevo Boys komend weekend proberen uit de onderste regionen van de ranglijst te klimmen. Tegenstander is hekkensluiter Berkum uit Zwolle, dat in de vorige speelronde de eerste overwinning van het seizoen boekte.

Na de zure nederlaag op bezoek bij CSV Apeldoorn was er Flevo Boys veel aan gelegen om tegen Swift de rug te rechten. En hoewel de Amsterdammers koploper zijn, waren beide ploegen op Sportpark Ervenbos aan elkaar gewaagd. In de eerste helft leverde dat geen doelpunten op, ondanks de mogelijkheden die er wel degelijk waren. De beste kans voor Flevo Boys was voor Johan Tiems. Hij dook ineens op voor de keeper, maar zijn poging werd gepakt door diezelfde doelman.

Flevo Boys gaf weinig kansen weg, maar schoot zelf ook niet met scherp. Het geluk viel uiteindelijk ook niet de kant van de Emmeloorders op, want na iets meer dan een uur zorgde een mazzeltje voor de 0-1 van Swift. Een afstandsschot van Bas Maljaars werd door Ron Janzen van richting veranderd, waardoor keeper Matyas van Zorge kansloos was. In de slotfase had Flevo Boys via Coen Hommema en Johan Tiems nog kansen op de gelijkmaker, maar het verdiende punt kwam er niet. Door de nederlaag staat Flevo Boys nu twaalfde.

Eerste overwinning

Komende zaterdag om 14.45 uur is Berkum de volgende tegenstander van Flevo Boys. De club uit Zwolle kent een slechte start van het seizoen met vier punten uit zeven wedstrijden, drie minder dan Flevo Boys. Afgelopen weekend wist Berkum voor het eerst te winnen, uit bij d’ Olde Veste werd het 1-2. De winnende treffer was een strafschop in de laatste minuut van Chris van der Meulen. De andere doelpuntenmaker voor Berkum, Martijn Brakke, kreeg rood en is er tegen Flevo Boys dus niet bij.

Vorig seizoen

Vorig seizoen won Flevo Boys in eigen huis met 3-1 van Berkum. Yander Zandbergen, Johan Tiems en Timon Rorije scoorden. De uitwedstrijd in Zwolle was een prooi voor Berkum, de thuisploeg won begin april met 2-1. Yumé Ramos maakte in dat duel nog wel de 0-1, maar Flevo Boys verzuimde verder uit te lopen. In de tweede helft boog Berkum vervolgens de stand om naar 2-1. In de slotfase gebeurde dit tegen tien man, na de tweede gele kaart voor Marc Reussing.

Vertrouwen

Het seizoen is pas net begonnen en dus is er voor Flevo Boys nog geen reden tot paniek. Bij een aantal resultaten zat simpelweg ook een hoop pech. Het spel blijft volgens trainer Arjen Postma voldoende vertrouwen geven. Het doel is nu om zo snel mogelijk weg te komen uit de degradatiezone en daar vervolgens ver vandaan te blijven. Een overwinning komende zaterdag tegen Berkum kan daarbij helpen.

Voorbeschouwing: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 12 oktober 2022