Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Voorbeschouwing Buitenpost – Flevo Boys

Voor de tweede week op rij zagen toeschouwers bij een wedstrijd van Flevo Boys veel doelpunten. Helaas viel ook voor de tweede keer op rij deze doelpuntrijke score net de andere kant op voor de Emmeloorders. Zaterdag werd het inhaalduel met SDC Putten met 2-3 verloren. Komend weekend even geen competitievoetbal voor Flevo Boys, maar een bekerduel. In de districtsbeker wordt afgereisd naar competitiegenoot Buitenpost.

Van een tam begin was zaterdagmiddag geen sprake. Zowel SDC Putten als Flevo Boys begon aanvallend aan deze inhaalwedstrijd. De bezoekers kregen in de tweede minuut al een grote kans, maar deze poging verdween over. Flevo Boys mocht vervolgens een serie hoekschoppen nemen en één daarvan trof doel via Timon Rorije. Het lukte de bezoekers niet om deze voorsprong vast te houden tot de rust, want na iets minder dan een half uur rondde Rob Knul een mooie aanval van de thuisploeg af: 1-1. Vlak na de pauze volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Twee minuten na de thee kwam SDC Putten op voorsprong, maar drie minuten later had Johan Tiems alweer voor de gelijkmaker gezorgd.

Daarna golfde het spel op en neer en probeerden beide ploegen nog voor de winst te gaan. Flevo Boys wilde nu niet net zoals vorige week tegen CSV Apeldoorn met 2-3 verliezen, maar dit gebeurde uiteindelijk wel. De bekendste spelers van SDC Putten, oud-prof Sander Duits, tekende met een knappe kopbal uit een vrije trap voor de 3-2. Flevo Boys ging daarna nog voor een punt, maar dat slotoffensief haalde dus niks meer uit. Zodoende nam Putten revanche voor de eerdere 2-1 nederlaag dit seizoen in Emmeloord en verloor Flevo Boys voor de tweede keer op rij en voor de vierde keer in vijf wedstrijden in dit nieuwe jaar.

Moeizaam

Zaterdag hoeft Flevo Boys even niet aan de competitie te denken, maar aan het bereiken van de volgende ronde in het toernooi om de districtsbeker. De Emmeloorders wonnen deze beker vorig jaar door in de finale rivaal Urk te verslaan en staan nu in de achtste finale. In de eerste ronde rekende Flevo Boys af met VENO uit Vollenhove, Timon Rorije maakte toen na een kwartier de enige treffer. In de tweede ronde volgde een uitwedstrijd tegen VKW uit Westerbork. Flevo Boys won hier door doelpunten van Aran Nijboer en twee keer Timon Rorije met 1-3. In de vierde ronde, die vorige week woensdag 20 februari werd gespeeld, ging het een stuk moeizamer tegen SVBO uit Emmen. Het bleef hier 1-1, voor Flevo Boys was opnieuw Timon Rorije trefzeker. In de strafschoppenserie bleek Flevo Boys uiteindelijk de betere.

Ruime zeges

De loting wees Buitenpost aan als nieuwe tegenstander. Voor Flevo Boys is dat een bekende naam, want de Friese club speelt ook in de Hoofdklasse B. Buitenpost promoveerde afgelopen seizoen, net als Flevo Boys, naar die Hoofdklasse. Het verschil tussen nummer negen Flevo Boys en nummer elf Buitenpost op de ranglijst is nu slechts drie punten. Buitenpost heeft daarnaast nog één wedstrijd minder gespeeld. Buitenpost, dat net als Flevo Boys één bekerronde mocht overslaan, rekende in de eerdere rondes ruim af met Drachten (0-3), vv Heerenveen (4-1) en Alcides 1894 uit Assen (4-1).

Status

Door twee goals van Johan Tiems en een late treffer van Aran Nijboer won Flevo Boys eerder dit seizoen in Friesland met 1-3 van Buitenpost. De Emmeloorders hebben dus bewezen op deze vreemde bodem te kunnen winnen. In de bekerwedstrijd van komende zaterdag is de ploeg, gezien de status van bekerwinnaar, verplicht dat weer te gaan doen. Dat zal alleen nog lastig genoeg worden. Een overwinning kan het team van Kevin Waalderbos wel helpen om vertrouwen te tanken na de zeer stroeve start van 2019. Een soortgelijk spektakel zoals die andere bekerwedstrijd van deze week, Feyenoord-Ajax, zal dit duel vermoedelijk niet worden. Desondanks staat er zaterdag vanaf 14:30 uur dus genoeg op het spel op Sportpark De Swadde.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 26 februari 2019