Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Buitenpost – Flevo Boys

Twee gespeeld, twee gewonnen: de start van Flevo Boys aan het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B is uitstekend te noemen. Afgelopen zaterdag werd in navolging van de eerste uitzege ook de eerste thuisoverwinning geboekt. Tegen VV Noordscheschut werd het 2-0, een uitslag die flink hoger had kunnen uitvallen. Komend weekend wacht een uitwedstrijd in Friesland tegen Buitenpost.

Flevo Boys was zaterdag in eigen huis de favoriet tegen Noordscheschut, een wedstrijd die ondanks alle coronamaatregelen door een grote groep supporters werd bezocht. Flevo Boys had het echter lastig tegen de club uit Drenthe, die fysiek speelde en Flevo Boys het spel lieten maken. Noordscheschut liet voetballend niks zien, maar kreeg wel de eerste dikke kans van de wedstrijd door op de paal te koppen. Flevo Boys zette daar in de eerste helft weinig tegenover, behalve een schot van Aran Nijboer dat net naast ging en een paar mislukte voorzetten. De ruststand was dan ook 0-0.

Geen grote uitslag

Hoe anders was het na de pauze. Bij Flevo Boys was jeugdspeler Younes El Ghamarti ingevallen en die liet zich meteen gelden door drie minuten in de tweede helft de 1-0 te maken. De buitenspeler werkte een afgeslagen bal keurig binnen. Daarna verzuimde Flevo Boys de score uit te bouwen: invaller Robin Zuidema mikte op de keeper en Yumé Ramos raakte met zijn inzet de paal. Een kwartier voor tijd viel de terechte 2-0 alsnog toen Ramos een voorzet van Roelof Strikwerda uitstekend binnen wist te koppen. De stand had nog flink groter kunnen worden, maar kansen van El Ghamarti, Ramos en Reussing gingen er niet in.

Vierde plaats

Door de 2-0 overwinning voegde Flevo Boys zich bij het groepje van vier clubs dat nu de eerste twee wedstrijden van het seizoen heeft gewonnen. Op doelsaldo staat Flevo Boys vierde achter SDC Putten, Berkum en AZSV. De volgende tegenstander van de Emmeloorders is Buitenpost dat zevende staat met één overwinning en één nederlaag. Buitenpost verloor in de eerste speelronde met 1-0 van Genemuiden, maar boekte afgelopen zaterdag een 2-0 thuiszege in de Friese derby tegen ONS Sneek. De treffers vielen in de tweede helft en werden gemaakt door Rolf Dijk en Robin Huisman de Jong. Laatstgenoemde benutte een strafschop.

Twee keer winst

Buitenpost was één van de weinige tegenstanders waar Flevo Boys afgelopen seizoen twee keer tegen speelde, voordat de voetbaljaargang vanwege de coronacrisis werd afgebroken. Eind september 2019 boekte Flevo Boys een ruime 4-0 thuisoverwinning. In dat duel maakten zowel Timon Rorije als Yumé Ramos twee doelpunten. Uit tegen Buitenpost werd het 0-2 voor Flevo Boys, dit gebeurde eind januari. Buitenpost stond in dat duel al na twaalf minuten met tien man na een rode kaart en kwam die klap niet meer te boven. Rorije en Nijboer namen de treffers voor hun rekening.

Droomstart

De droomstart van Flevo Boys aan dit nieuwe seizoen kan tegen Buitenpost een vervolg krijgen als de ploeg opgaat voor de derde overwinning op rij. En Buitenpost is een tegenstander waartegen dat zou moeten lukken. De laatste jaren boekte Flevo Boys enkele goede resultaten tegen de Friese club, die vorig seizoen op de laatste plaats bleef steken. Toch moet Buitenpost niet worden onderschat. Zij wisten immers al ONS Sneek te verslaan, dat vorig seizoen nog een niveau hoger in de Derde Divisie speelde. Het duel op Sportpark De Swadde begint komende zaterdag om 14.30 uur.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 15 september 2020