Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Buitenpost – Flevo Boys

Een uitgebreide paasbrunch zit er voor de spelers van Flevo Boys niet in op tweede paasdag. Er moet namelijk gewoon gevoetbald worden. De reis gaat richting Friesland, waar om 14.30 uur een uitwedstrijd wacht tegen Buitenpost. Daarin wil Flevo Boys zich herstellen van de ruime thuisnederlaag tegen Eemdijk en zicht houden op de vijfde plaats in de Hoofdklasse B

Flevo Boys en Eemdijk waren zaterdagmiddag aan elkaar gewaagd in de eerste helft, al viel er vrij weinig te genieten. Veel kansen waren er namelijk niet. Een schot van Eemdijk op de paal was het gevaarlijkst. De bezoekers, die nog strijden om het kampioenschap, kwamen tegen het einde van de eerste helft op voorsprong toen een schot van afstand in de verre hoek eindigde. Die 0-1 bleek ook de ruststand in Emmeloord.

Direct na de pauze werd de opdracht voor Flevo Boys nog een stuk moeilijker toen Eemdijk snel op 0-2 kwam. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, omdat Flevo Boys nauwelijks echt goede kansen wist te creëren om aanspraak te maken op een resultaat. Dreiging naar voren was er wel, maar het lukte allemaal net niet. Eemdijk was simpelweg een stuk effectiever en liep later in de tweede helft nog uit naar 0-3, wat ook de einstand was.

Paasmaandag

Flevo Boys blijft achtste in de Hoofdklasse B en zag twee concurrenten in de strijd om plaats vijf, DETO en HZVV, ook punten morsen. AZSV won wel en ook nummer negen Swift maakt nog kans. Lang de tijd om uit te rusten heeft Flevo Boys niet, want deze paasmaandag wacht dus een duel uit bij Buitenpost. De Friezen staan twaalfde, drie punten boven de nacompetitiestreep. Buitenpost speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen NSC Nijkerk. Het was het vierde duel op rij zonder overwinning.

Eerder in Emmeloord

In Emmeloord won Flevo Boys eerder dit seizoen van Buitenpost. Op 16 oktober vorig jaar werd het 2-1 op Sportpark Ervenbos. Vlak voor rust maakte Timon Rorije de 1-0 na een mooie lange bal van achteruit, maar snel in de tweede helft was die voorsprong weer verdwenen toen Buitenpost uit een hoekschop voor de 1-1 zorgde. In de slotfase was Yumé Ramos de matchwinner door Flevo Boys alsnog naar drie punten te schieten.

Kleine verschillen

Er staan voor Flevo Boys nog acht wedstrijden op het programma, waarin het de kans krijgt om het seizoen mooi af te sluiten. De vijfde plaats is in positief opzicht het maximaal haalbare, met nu een gat van vier punten. Maar door de twee nederlagen op rij tegen Berkum en Eemdijk moet er ook nog steeds naar onderen worden gekeken. De verschillen zijn daar klein. Zo is de voorsprong op nummer twaalf Buitenpost slechts vijf punten. Met een overwinning op tweede paasdag kan Flevo Boys zichzelf dus een goede dienst bewijzen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 16 april 2022