Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Harkemase Boys – Flevo Boys

27 augustus 2019, aanvang 20:00 uur
Sportpark De Bosk, 9281 NR Harkema

Voorbeschouwing Buitenpost – Flevo Boys

Na twee competitienederlagen op rij boekte Flevo Boys afgelopen zaterdag weer een resultaat in de Hoofdklasse B. Na een goede eerste en een slechte tweede helft werd er thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen nummer drie ACV uit Assen. Maar met twee punten uit de laatste vijf duels moet de ploeg nog steeds naar onder kijken. Tijd dus voor een overwinning. Komende zaterdag speelt Flevo Boys de één-na-laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Buitenpost dat evenveel punten heeft.

Toeschouwers op Sportpark Ervenbos kregen afgelopen zaterdag een stijve nek van de vele lange ballen die door Flevo Boys en ACV werden gespeeld. De eerste grote kans was voor de thuisploeg, maar oog in oog met de keeper kreeg Timon Rorije de bal niet in het doel. Aan de andere kant leek dat meteen daarna te worden afgestraft, maar Marco van der Heide (ex-Flevo Boys) faalde eveneens. Iets voor het half uur kwam Flevo Boys toch op voorsprong toen Timon Rorije zijn gemiste kans goedmaakte en uit een corner de 1-0 binnenkopte. In het restant van de eerste helft bleef Flevo Boys beter. De ploeg probeerde druk te zetten en ACV wist daar geen antwoord op te vinden. 1-0 was dan ook de ruststand.

Na de pauze sloeg het spelbeeld om. ACV, dat tot één van de titelkandidaten wordt gerekend, moest echt meer laten zien en deed dat ook. Tot grote kansen leidde dat echter niet. De grootste kans was een kwartier voor tijd wel gelijk raak. Net als tegen Genemuiden vorige week gaf Flevo Boys niet heel veel weg, maar werd één voorzet niet goed weggewerkt en die lag meteen in het net. Daniël Schans zorgde voor de gelijkmaker. Daarna werd de wedstrijd armoedig. ACV produceerde slechts twee afstandsschoten en Flevo Boys creëerde na rust helemaal niks. Er zat voor beide ploeg niet meer in. Flevo Boys nam logischerwijs geen risico’s meer, omdat het resultaat tegen Genemuiden de week daarvoor nog diep in de extra tijd uit handen was gegeven. Door de 1-1 eindstand zakte ACV een plekje en staat het nu vierde. Flevo Boys vinden we terug op de tiende plaats met zestien punten uit dertien duels.

Blessuretijd

Er is één ploeg in de Hoofdklasse B die evenveel punten heeft als Flevo Boys en dat is aankomend tegenstander Buitenpost. Ook het doelsaldo is exact gelijk (-4), maar omdat Flevo Boys één doelpunt meer wist te scoren staan zij tiende en Buitenpost elfde. Het lukte Buitenpost afgelopen zaterdag wel om gelijk te spelen tegen Genemuiden. Door een doelpunt van Jan Hooiveld, die tegen Flevo Boys in blessuretijd de winnende maakte, stond Genemuiden lang op voorsprong. Buitenpost ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en vond deze waar Genemuiden vorige week de overwinning vond, namelijk in de blessuretijd. Invaller Rob Dijkstra tekende voor de 1-1 in de 92ste minuut.

Juiste plaats

Het wordt de eerste keer dat Flevo Boys en Buitenpost elkaar in de Hoofdklasse treffen. De bezoekers uit het gelijknamige Friese dorp kwamen nooit hoger dan de Eerste klasse. De afgelopen zeven seizoenen speelde de ploeg daar en eindigde het doorgaans in de middenmoot. Vorig seizoen viel echter alles op de juiste plaats en werd Buitenpost met een ruime voorsprong kampioen van de Eerste klasse E. Het haalde uiteindelijk acht punten meer dan nummer twee Drachtster Boys en pakte tevens de tweede periodetitel. Van de zes promovendi in de Hoofdklasse B doet Buitenpost het na DUNO en Flevo Boys het best.

Relaxter

De kerstdagen naderen en dus komt ook de winterstop er bijna aan. Zaterdag speelt Flevo Boys de laatste competitiewedstrijd op vreemde bodem van het jaar 2018. Over twee weken wacht nog een thuiswedstrijd met koploper Excelsior’31. En dus zou het voor Flevo Boys zeer prettig zijn om in de voorlaatste wedstrijd van het jaar weer een overwinning te pakken en zodoende afstand te nemen van de degradatiezone. Dan zit de ploeg nóg een stuk relaxter aan het kerstdiner.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 4 december 2018