Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – BQ1887

Oefenwedstrijd zaterdag 6 juli, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing CSV Apeldoorn – Flevo Boys

Na vijf wedstrijden zonder nederlaag raakte Flevo Boys afgelopen zaterdag de ongeslagen status in de Hoofdklasse B kwijt. In een weinig hoogstaande wedstrijd tegen Sparta Nijkerk, waarin een gelijkspel terecht was geweest, kreeg Flevo Boys uiteindelijk niks. Komende zaterdag moet het goede gevoel van een overwinning weer teruggevonden worden. Tegenstander is CSV Apeldoorn, dat één van de drie ploegen in de competitie is die dit seizoen nog geen wedstrijd won.

Flevo Boys begon slap aan het duel tegen Sparta Nijkerk en kwam er in de openingsfase niet aan te pas. De bezoekers probeerden druk te zetten en Flevo Boys wist daar niet mee om te gaan. Het druk zetten dat Flevo Boys in de vorige wedstrijden zelf liet zien, was nu ver te zoeken. Een snelle tegentreffer kon niet uitblijven en deze viel uiteindelijk ook binnen het kwartier. Janic Makizodila schoof na een goede actie de bal beheerst binnen. Even later was zijn wedstrijd echter ten einde, toen hij na een vervelende botsing geblesseerd het veld moest verlaten. Flevo Boys kon voor rust weinig kansen creëren en ging dan ook met een achterstand aan de thee.

Gedeeld tweede

In de tweede helft ging het duel gelijk op. Voor echte kansen moeten we naar de laatste fase van het duel. De grootste kans op een gelijkmaker was voor Frank Post, die een bal op de lat kopte. Ook een kopbal van invaller Timon Rorije ging er niet in en Madih Doufikar schoot een paar vrije trappen net over. Aan de andere kant kreeg Sparta Nijkerk kansjes op de beslissing, maar ook die werden niet benut. Op basis van het spelbeeld van beide kanten was een gelijkspel uiteindelijk terecht geweest, maar Flevo Boys bleef met lege handen achter. Door de 0-1 overwinning komt Sparta Nijkerk nu in punten gelijk met Flevo Boys (11). De Emmeloorders staan nu gedeeld tweede in de Hoofdklasse B, maar op doelsaldo vierde achter nummer drie Sparta Nijkerk en nummer twee Excelsior’31. Koploper Urk won de topper van DUNO met 0-1 en heeft nu een voorsprong van vier punten op de concurrentie.

Nog niet gewonnen

Komende zaterdag neemt Flevo Boys het uit op tegen CSV Apeldoorn. Die ploeg vinden we momenteel terug op de dertiende plaats, met drie punten uit zes duels. Net als hekkensluiter WHC en nummer veertien SVZW wisten de Apeldoorners dit seizoen nog niet te winnen. Er werd verloren van SC Genemuiden (1-3), Urk (2-4) en DUNO (5-4). Afgelopen zaterdag werd er na twee nederlagen op rij weer een punt gepakt. In en tegen Putten werd het 1-1. SDC Putten kwam in dat duel nog wel op voorsprong, maar vlak voor rust tekende Bruce Schotman voor de gelijkmaker. Hier bleef het ook bij. Eerder pakte CSV Apeldoorn dit seizoen een punt tegen ACV (3-3) en Berkum (1-1). Vorig seizoen eindigde CSV Apeldoorn als twaalfde in de Hoofdklasse B, met maar vier punten boven de degradatiestreep. De vier ploegen daaronder degradeerden allemaal.

Terugkomen

Het seizoen daarvoor, 2016/2017, werd CSV Apeldoorn nog vierde in de Hoofdklasse. Dat seizoen kwam het Flevo Boys ook twee keer tegen. In Apeldoorn kwam de thuisploeg in april 2017 met 2-0 voor, maar zag het Flevo Boys toch nog terugkomen tot 2-2. Aran Nijboer en Timon Rorije zorgden voor de treffers aan de zijde van Flevo Boys. In Emmeloord behaalde Flevo Boys een makkelijke overwinning in oktober 2016, het werd 3-0. Goals van Timon Rorije, Arnoud Post en een strafschop van William de Boer leverden Flevo Boys de zege op.

Interessante test

Op basis van de vorm van beide ploegen in de eerste zes wedstrijden dit seizoen maakt Flevo Boys een goede kans op een nieuwe overwinning tegen CSV Apeldoorn. Al is het de vraag hoe Flevo Boys zich weet te herstellen van de eerste nederlaag dit seizoen. Komt die tik harder aan dan verwacht of kan Flevo Boys het makkelijk van zich afzetten en doorschakelen? Voor trainer Kevin Waalderbos wordt het in ieder geval weer een interessante test om te kijken waar zijn ploeg staat. De aftrap zaterdagmiddag op Sportpark Orderbos in Apeldoorn is om 15:00 uur.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 9 oktober 2018