Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing CSV Apeldoorn – Flevo Boys

Pech en een dosis veerkracht: het zijn de twee ingrediënten die passen bij het eerste gelijkspel van Flevo Boys dit seizoen. Na twee overwinningen en twee nederlagen in de Vierde divisie B werd het afgelopen weekend 2-2 tegen DETO. Flevo Boys is daardoor terug te vinden in de middenmoot en daar wil het snel weg. Een overwinning komende zaterdag kan daar goed bij helpen, tegenstander om 15.00 uur is CSV Apeldoorn

Met een beetje mazzel had Flevo Boys bij rust tegen DETO al op een comfortabele voorsprong gestaan. Maar in plaats daarvan was er pech. Johan Tiems en Timon Rorije gingen in de omschakeling alleen op de keeper af, maar wisten telkens het net niet te vinden. Het was bij rust 0-0, ook omdat Flevo Boys aan de andere kant zelf geen kansen weggaf.

Na de pauze werd duidelijk wat de consequentie is als je zelf de kansen niet afmaakt, namelijk een doelpunt van de tegenstander. Bas Postma zette DETO in de tiende minuut na rust tegen de verhouding in op 0-1. Direct vanaf de aftrap werd het echter weer gelijk via invaller Robin Zuidema. Zijn penalty werd in eerste instantie gered door de keeper, maar de rebound ging er alsnog in: 1-1. Vrijwel uit het niets kwam DETO vervolgens op 1-2.

In de laatste fase toonde Flevo Boys voor de tweede keer in het duel veerkracht en werd er een slotoffensief uitgeperst. Dit resulteerde in de 2-2 van Thom Bos, die binnenkopte nadat een verre ingooi was verlengd en op zijn hoofd terechtkwam. Door het eerste gelijkspel van dit seizoen staat Flevo Boys op de negende plaats met zeven punten uit vijf duels.

Promovendus

Een plekje onder Flevo Boys op de ranglijst staat de tegenstander van komende zaterdag: CSV Apeldoorn. De Gelderse club werd vorig seizoen kampioen van de Eerste klasse D en dwong zo promotie af. Het elftal wordt getraind door Jan Kromkamp, oud-prof van onder meer Go Ahead Eagles, AZ, PSV en Liverpool. CSV won dit seizoen twee keer, van Eemdijk (4-2) en van WV-HEDW (1-0). De overige drie duels gingen verloren: tegen SC Genemuiden (4-1), SDV Barneveld (2-0) en afgelopen zaterdag tegen d’Olde Veste (1-0).

Geen goede herinneringen

De laatste keren dat Flevo Boys en CSV Apeldoorn tegen elkaar speelden was in het seizoen 2018/2019. Aan die duels heeft Flevo Boys geen goede herinneringen. In Apeldoorn won CSV in oktober 2018 met 3-0. Later dat seizoen, in februari 2019, werd het in Emmeloord 2-3 voor de gasten uit Gelderland. In dat duel kwam Flevo Boys twee keer op voorsprong, door goals van Johan Tiems en een penalty van Aron Strengholt, maar verloor het in de slotfase alsnog. Dat deed het met tien man, na een rode kaart voor verdediger Marc Reussing.

Sprong

Met zeven punten uit de eerste vijf duels is de start van Flevo Boys degelijk te noemen. De club wil echter het liefst zo snel mogelijk weg uit de grote middenmoot en aansluiten bij de bovenste plekken. Het seizoen is pas net begonnen en dus kan elke overwinning voor flinke winst op de ranglijst zorgen. Op bezoek bij CSV Apeldoorn kan hopelijk zo’n sprong worden gemaakt, al is de promovendus niet te onderschatten.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 28 september 2022