Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Eemdijk – Flevo Boys

Na twee opeenvolgende thuisnederlagen wist Flevo Boys ook de eerste uitwedstrijd van 2022 niet in drie punten om te zetten. Afgelopen weekend bleek SDC Putten met 4-1 te sterk, waardoor Flevo Boys opnieuw zakt op de ranglijst. Komende zaterdag om 14.30 uur wacht een lastige wedstrijd op bezoek bij nummer twee Eemdijk.

De wedstrijd tegen Putten kon voor Flevo Boys niet slechter beginnen, want na een paar minuten stond het al 1-0 achter. Gelukkig was de ploeg snel bij de les en zorgde Yumé Ramos een paar minuten later op schitterende wijze voor de 1-1 door een bal van grote afstand binnen te knallen. Het was zijn zevende treffer van het seizoen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en kregen kansen, maar het was Putten dat vlak voor rust weer op voorsprong kwam en met die 2-1 op zak de kleedkamer opzocht voor de rust.

Na de pauze viel de wedstrijd vrijwel meteen de kant van Putten op, omdat Flevo Boys snel de 3-1 om de oren kreeg en Timon Rorije met twee gele kaarten en dus rood van het veld gestuurd zag worden. Flevo Boys probeerde het daarna nog wel, bracht nieuwe spelers, maar het lukte de tien man niet om terug te komen in het duel. Putten gooide de wedstrijd een paar minuten voor tijd in het slot door de 4-1 te maken. De derde nederlaag op rij voor Flevo Boys in het nieuwe jaar, dat daardoor afzakt naar de elfde plaats.

Knap lastig

Aan Flevo Boys de taak om komende zaterdag de rug te rechten en de eerste punten van 2022 te pakken. Maar dat zal nog knap lastig worden. Tegenstander is namelijk Eemdijk, dat op de tweede plaats staat. De club uit Bunschoten-Spakenburg heeft slechts één punt minder dan koploper Genemuiden, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Afgelopen weekend speelde Eemdijk met 1-1 gelijk in het thuisduel tegen Buitenpost. De week daarvoor won het bij hun hervatting van de competitie met 1-2 op bezoek bij HZVV.

Laatste ontmoetingen

In het seizoen 2019/2020 troffen Flevo Boys en Eemdijk elkaar voor het laatst, al hield Flevo Boys daar niet heel veel aan over. Eemdijk won thuis met 1-0 en in Emmeloord eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel. Vorig seizoen werden beide duels tussen de twee clubs niet gespeeld nadat de competitie vanwege corona al vroeg was beëindigd.

Rust bewaren

Flevo Boys had zich de herstart van de competitie na de lockdown natuurlijk heel anders voorgesteld. Drie verliesbeurten achter elkaar doet je vertrouwen geen goed. Maar ook nu de degradatiestreep in de buurt komt is het zaak om niet direct in paniek te raken. Alle clubs staan immers nog dicht in elkaars buurt. Het is vooral belangrijk om de rust te bewaren op jacht naar drie punten en het vinden van de weg omhoog.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 22 februari 2022