Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Winterstop

Voorbeschouwing FC Zutphen – Flevo Boys

Het slechte weer zorgde ervoor dat alle wedstrijden in de Eerste klasse D afgelopen weekend niet door konden gaan. En dus speelde Flevo Boys voor de tweede week op rij niet. Als het weer het toelaat, speelt de ploeg komend weekend een uitwedstrijd tegen nummer voorlaatst FC Zutphen.

Er rolden afgelopen weekend weinig ballen op de amateurvelden. Door de kou waren sommige velden bevroren en was voetballen dus onverantwoord. Door de afgelastingen veranderde er logischerwijs niks in de stand in de Eerste klasse D. Flevo Boys is koploper met 37 punten, dat zijn er vijf meer dan nummer twee SVZW en zes meer dan nummer drie WHC en nummer vier DETO. SVZW speelt komende zaterdag uit tegen nummer zes Nunspeet, WHC speelt uit tegen nummer tien DOS’37 en DETO speelt uit tegen nummer zeven KHC.

Midweeks kwam Flevo Boys wel in actie. De ploeg plaatste zich namelijk voor de kwartfinale van de districtsbeker door uit in Groningen met 1-4 te winnen van het tweede elftal van Be Quick 1887. De goals van Flevo Boys kwamen op naam van Aron Strengholt, Frank Post, Madih Doufikar en Aran Nijboer.

Lastige klus

Aankomend tegenstander FC Zutphen vinden we terug op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Uit vijftien wedstrijden wist FC Zutphen slechts acht punten te verzamelen. Er werd maar één keer gewonnen, dat was de recente 1-2 uitoverwinning op concurrent Vroomshoopse Boys. Verder werd er vijf keer gelijkgespeeld en negen keer verloren. Momenteel staat de ploeg één punt boven de directe degradatiestreep, daar staat nu Vroomshoopse Boys. Het verschil met de veilige nummer elf is voor FC Zutphen acht punten en het wordt dus een lastige klus voor de ploeg om zich safe te spelen. Als de stand zo blijft moet FC Zutphen aan het einde van het seizoen nacompetitie spelen om zich te handhaven en dat terwijl de ploeg vorig seizoen nog keurig negende werd met dertig punten.

Afstraffing

Eerder dit seizoen trakteerde Flevo Boys FC Zutphen op een afstraffing, thuis in Emmeloord werd het 8-1. FC Zutphen kwam in dat duel nog wel verrassend op voorsprong, na vier minuten scoorde Niek Bakkerweerd. Flevo Boys stelde daarna echter orde op zaken en bij de rust was het 3-1 door Bjorn Adams en twee goals van Aran Nijboer. Na rust liep Flevo Boys verder weg door goals twee goals van Timon Rorije, twee treffers van Frank Post en een goal van Arjen Spaan. Het betekende de grootste overwinning van Flevo Boys dit seizoen. Voor FC Zutphen was het overigens niet de grootste nederlaag dit seizoen. Begin februari verloor de ploeg namelijk in Wierden met maar liefst 10-0 van SVZW.

Ritme

Flevo Boys kan door het midweekse bekerresultaat en de eerdere ruime overwinning op FC Zutphen met vertrouwen uitkijken naar het uitduel van komende zaterdag. Met nog elf wedstrijden op het programma moet Flevo Boys zeker tegen de laagvliegers in de competitie niet verslappen. Nu moet de ploeg nog hopen dat het duel niet weer afgelast wordt, omdat die onderbrekingen nadelig kunnen zijn voor het goede ritme. Al is Flevo Boys het aan zijn stand verplicht om ondanks alle eventuele omstandigheden komende zaterdag gewoon te winnen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 8 maart 2018