Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Flevo Boys – ASV Dronten

Het seizoen van Flevo Boys is nog niet voorbij, maar krijgt een staartje. Een 0-0 gelijkspel afgelopen zaterdag op bezoek bij d’Olde Veste betekent een dertiende plaats in de eindstand en dus nacompetitie tegen degradatie. In drie wedstrijden moet Flevo Boys zich alsnog zien te handhaven in de Vierde divisie B. De eerste horde is komende zaterdag om 15.00 uur thuis tegen ASV Dronten.

Foto’s Annalies Klompe

Flevo Boys moest afgelopen zaterdag zelf winnen op bezoek bij directe concurrent d’Olde Veste en hopen op verlies van Buitenpost tegen CSV Apeldoorn om zich op de laatste speeldag alsnog rechtstreeks te handhaven. Maar het liep anders. Het duel in Steenwijk werd een echte degradatiekraker met veel spanning, maar uiteindelijk geen goals: 0-0.

Buitenpost pakte bovendien op de valreep nog een punt tegen CSV Apeldoorn (2-2), waardoor de club uit Friesland zich op eigen kracht veilig wist te spelen. Flevo Boys en CSV Apeldoorn gaan nu de nacompetitie in terwijl d’Olde Veste net als hekkensluiter HZVV rechtstreeks degradeert naar de Eerste klasse.

Eerste horde

In de strijd om handhaving moet Flevo Boys drie wedstrijden spelen in de nacompetitie. Die duels worden afgewerkt op 3, 10 en 17 juni. Flevo Boys opent de reeks komende zaterdag op het eigen Sportpark Ervenbos tegen provinciegenoot ASV Dronten. In de vorige ronde van de play-offs rekende ASV Dronten af met Hulzense Boys, het werd 2-1 voor de thuisploeg.

ASV Dronten werd afgelopen seizoen derde in de Eerste klasse E. Het eindigde zes punten achter kampioen Quick’20 en vijf achter nummer twee SVZW. Ter vergelijking: vorig seizoen speelde ASV Dronten nog in de Tweede klasse. Dit seizoen wil de ploeg voor de tweede keer op rij promoveren, maar daar wil Flevo Boys in de Flevolandse derby graag een stokje voor steken.

Wisselend succes

In het verleden speelde Flevo Boys vaker in de nacompetitie, met wisselend succes. De laatste keer was in het seizoen 2017/2018. Flevo Boys eindigde toen tijdens de reguliere competitie op de tweede plaats in de Eerste klasse D en promoveerde via de play-offs door te winnen van Rijsoord en Brielle.

Het seizoen daarvoor (2016/2017) ging het juist helemaal mis in de nacompetitie. Net als dit seizoen eindigde Flevo Boys ook toen als dertiende in de toenmalige Hoofdklasse en was het veroordeeld tot de play-offs. In de finale ging het mis tegen HSV De Zuidvogels uit Huizen. Beide duels werden door Flevo Boys verloren (2-0 en 0-1), waardoor degradatie een feit was.

Missie

De missie voor Flevo Boys is simpel: drie wedstrijden winnen en handhaving is een feit. Op die manier kan het seizoen goed worden afgesloten en blijft Flevo Boys op het niveau waar het hoort te spelen. Bij een nederlaag in één van de drie rondes volgt echter alsnog degradatie naar de Eerste klasse. Spanning is gegarandeerd. Voor Flevo Boys is het te hopen dat alles de komende weken de goede kant op gaat vallen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 31 mei 2023