Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – AVV Swift

Het duurde even, maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: Flevo Boys boekte de eerste uitoverwinning van het seizoen. In Aalten werd AZSV met 2-4 aan de kant gezet in een wedstrijd waarin Timon Rorije de grote man was. Nu gaat het vizier weer op komend weekend, want na een midweekse bekerronde wacht zaterdag om 15.00 uur een thuisduel tegen middenmoter AVV Swift uit Amsterdam.

foto’s: Annelies Klompe

Tot dusver hadden de uitwedstrijden van Flevo Boys slechts één punt opgeleverd, maar daar kwam tegen AZSV dus verandering in. De Emmeloorders schoten uit de startblokken en kwamen na zes minuten op 0-1 via Timon Rorije, die vlak voor de pauze met een fraaie volley de voorsprong verdubbelde: 0-2. Dat was ook de ruststand. Flevo Boys op rozen en op weg naar de drie punten, zou je zeggen.

Maar in de tweede helft leek het de verkeerde kant op te gaan toen Rorije de bal in eigen doel werkte: 1-2. Even later deed Ron Janzen hetzelfde en was de stand ineens gelijk. Ging het dan weer mis voor Flevo Boys in een uitduel? Gelukkig niet, want Rorije zorgde in de slotfase voor de 2-3. Een hattrick dus. In blessuretijd gooide invaller Giedo de Weert de wedstrijd definitief in het slot: 2-4. Door de zege ging Flevo Boys AZSV voorbij op de ranglijst en staat het nu vijfde met slechts één punt achterstand op de nummers vier en drie.

Toch nog fout

De volgende tegenstander voor Flevo Boys is AVV Swift uit Amsterdam. Die ploeg vinden we terug op de tiende plaats met twaalf punten. Er werd drie keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. Afgelopen zaterdag was Swift dichtbij een punt tegen nummer twee Urk, maar ging het in blessuretijd toch nog mis. Door een late treffer van Pieter Brands verloor Swift alsnog met 2-3 van de Urkers.

Aan elkaar gewaagd

Voor de laatste ontmoetingen tussen Flevo Boys en Swift moeten we terug naar het seizoen 2019/2020. Beide confrontaties eindigden in een gelijkspel. In Emmeloord werd het destijds 0-0 en in Amsterdam eindigde het duel in 1-1. Door een goal van Timon Rorije leek Flevo Boys dat duel lange tijd te gaan winnen, maar in de slotfase kwam Swift toch nog langszij. Vorig seizoen werden beide wedstrijden tussen Flevo Boys en Swift niet gespeeld vanwege het vroegtijdig stopzetten van de competitie.

Goede generale

Flevo Boys kende een goede generale repetitie voor de wedstrijd tegen Swift, want dinsdag werd met 0-4 gewonnen van derdeklasser Hoogeveen in het toernooi om de districtsbeker. De doelpunten kwamen van Younes El Ghamarti, Yander Zandbergen, Thomas Potters en Aron Kleefstra. Aan Flevo Boys de taak om dat positieve gevoel mee te nemen naar komende zaterdag in de jacht op een nieuwe driepunter.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 november 2021