Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – AVV Swift

Ondanks een waslijst aan kansen leek Flevo Boys afgelopen zaterdag ook de tweede wedstrijd van het seizoen puntloos te gaan afsluiten. Gelukkig werd er diep in blessuretijd toch nog een verdiend punt gepakt tegen HZVV. De hatelijke nul is weg, nu wordt de zoektocht vervolgd richting de eerste overwinning. Komende zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen medekoploper AVV Swift uit Amsterdam.

Na de dikke 0-4 uitnederlaag tegen Purmersteijn in de eerste speelronde was Flevo Boys zaterdag voor eigen publiek uit op revanche. Tegen promovendus HZVV uit Hoogeveen deed de ploeg van Kevin Waalderbos er in ieder geval alles aan om te winnen, want er werd een stortvloed aan kansen gecreëerd. Arnoud Post en Ivar Span kregen kansen in de openingsfase, maar hun pogingen werden respectievelijk gekeerd door de keeper en over het doel gewipt. Tegen de verhouding in kwam HZVV na een half uur op voorsprong. Keeper Rodney Rosink liet de bal los, waarna Sander Dzenidzic namens de gasten om de Flevo Boys-sluitpost heen kon gaan en de 0-1 mocht aantekenen.

In de jacht op een snelle gelijkmaker ging een vrije trap van Yumé Ramos er net niet in en stuitte Timon Rorije met zijn schot op de voeten van de keeper. Na rust was het opnieuw eenrichtingsverkeer met kansen voor Rorije, Ramos en een mislukte penaltyclaim aan de kant van Flevo Boys. HZVV kreeg nog slechts één mogelijkheid. Toch dachten zij de drie punten te gaan pakken. Want toen Rorije alleen voor het doel via de keeper op de lat schoot en Frank Post een inzet op de lijn er niet in kreeg, leek het er simpelweg niet in te zitten voor de Emmeloorders. De verdiende gelijkmaker kwam echter alsnog diep in blessuretijd met een schuiver van Rorije: 1-1.

Gedeeld koploper

Door het gelijkspel gaf Flevo Boys de laatste plaats over aan ASV De Dijk en DETO Twenterand en bezet het nu de veertiende plaats in de Hoofdklasse B. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd met Swift. De Amsterdammers wonnen hun eerste twee wedstrijden van dit seizoen en zijn daardoor samen met NSC Nijkerk en Berkum koploper. Op doelsaldo staan zij echter derde. Op de openingsspeeldag won Swift met 0-1 van DETO Twenterand en afgelopen weekend werd SDC Putten in de hoofdstad met 3-0 aan de kant gezet.

Stabiele Hoofdklasser

In competitieverband kwamen Flevo Boys en Swift elkaar de laatste jaren niet tegen. Swift heeft in totaal vijf seizoenen ervaring in de Hoofdklasse. In het seizoen 2010/2011 maakten zij hun entree op dit niveau, om vervolgens direct weer te degraderen. Na vier seizoenen in de top van de Eerste klasse te hebben geacteerd, speelt de club sinds het seizoen 2015/2016 onafgebroken in de Hoofdklasse A. Het werd achtereenvolgens negende, vijfde en de afgelopen twee seizoenen eindigde de ploeg steeds stabiel als tiende. Dit seizoen werd de club ingedeeld in de Hoofdklasse B, waardoor Emmeloord zaterdag één van de nieuwe bestemmingen is.

Kansen afmaken

Trainer Kevin Waalderbos hield naar eigen zeggen een “dubbel gevoel” over aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen HZVV en dat is gezien het spelbeeld niet zo gek. Flevo Boys had, gelet op het aantal kansen, ruim moeten winnen. In plaats daarvan werd er op het nippertje een tweede zeperd voorkomen. Bijna de omgekeerde wereld. De kansen afmaken zal komende zaterdag tegen Swift een nog grotere noodzaak zijn, omdat het maar de vraag is hoeveel mogelijkheden Flevo Boys überhaupt van de bezoekers uit Amsterdam gaat krijgen. Swift is na twee duels namelijk nog de enige ploeg in de Hoofdklasse B zonder tegendoelpunt.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 11 september 2019