Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Buitenpost

De ontknoping van het voetbalseizoen nadert en na een vrij paasweekend dendert de trein door voor Flevo Boys. In de zes resterende duels moet in ieder geval directe degradatie worden afgewend. Komende zaterdag om 15.00 uur staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Buitenpost, dat zelf ook nog niet helemaal uit de degradatiezorgen is.

Na twee nederlagen op rij hield Flevo Boys aan de eerste wedstrijd van de maand april een punt over. Twee weken geleden werd het op bezoek bij AZSV 1-1. Flevo Boys kwam al binnen een paar minuten op voorsprong via Aran Nijboer, maar had vervolgens pech dat er niet vaker werd gescoord. Zo kwam een bal op de lat terecht, werden twee treffers afgekeurd en werd een inzet net voor de lijn weggehaald.

Tussendoor had AZSV overigens al de 1-1 gemaakt en die stand stond ook bij rust op het scorebord. In de tweede helft speelde Flevo Boys verdienstelijk, maar ondanks dat de kansen er wel waren bleef de beloning van een winnende treffer uit. In de degradatiestrijd zag Flevo Boys concurrenten HZVV en SDV Barneveld verliezen, maar d’Olde Veste winnen. Flevo Boys staat nog altijd vijftiende met twintig punten.

Stand van zaken

Er staan nog zes wedstrijden op de planning: Buitenpost (thuis), SC Genemuiden (uit), Eemdijk (thuis), SDV Barneveld (uit), WV-HEDW (thuis) en d’Olde Veste (uit). In die duels moet Flevo Boys ervoor zorgen dat de laatste twee plaatsen sowieso worden vermeden, want dat betekent rechtstreekse degradatie. Momenteel staat Flevo Boys op zo’n directe degradatieplaats. Het gat met de plekken 13 en 14 (nacompetitie) is nu drie punten. Het gat met de veilige 12e plaats is zeven punten.

Slechte reeks

De volgende tegenstander van Flevo Boys is Buitenpost. De club uit Friesland staat elfde met 28 punten. Het gat naar de nacompetitieplaatsen is vijf punten en dus zijn ook zij nog niet veilig. Buitenpost is bezig aan een slechte reeks, want de laatste zeven competitiewedstrijden werden niet gewonnen. De laatste overwinning dateert van eind januari. Buitenpost scoort heel moeizaam dit seizoen. Dat lukte tot nu toe slechts 23 keer. Alleen hekkensluiter HZVV scoorde minder vaak, namelijk 22 keer.

Eerder dit seizoen verloor Flevo Boys op bezoek in Buitenpost. Begin november werd het in Friesland 2-0 voor de thuisploeg. In de eerste helft was het duel in evenwicht en kwam Buitenpost vlak voor rust op 1-0. Na de pauze nam Flevo Boys het initiatief, maar dat resulteerde helaas niet in de gelijkmaker. Een minuut voor tijd besliste Buitenpost het duel door de voorsprong te verdubbelen.

Comeback?

Tijdens de ontknoping van een seizoen kunnen er nog weleens verrassende dingen gebeuren. Flevo Boys zou ervoor tekenen als een sensationele comeback de komende weken kan worden ingezet. Vooral het ontlopen van directe degradatie is het doel op korte termijn. In de nacompetitie heb je handhaving immers nog in eigen hand. Maar de klus zal lastig worden en drie punten thuis tegen Buitenpost zouden daarom meer dan welkom zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 april 2023