Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – d’ Olde Veste

Positiviteit over het vertoonde voetbal en een punt na een 2-2 gelijkspel: dat was de buit die Flevo Boys meenam uit Amsterdam, waar het afgelopen weekend het laatste uitduel van dit jaar afwerkte. Komende zaterdag speelt Flevo Boys om 15.00 uur de laatste wedstrijd van 2022 en dat doet het voor eigen publiek. Nummer voorlaatst d’ Olde Veste ‘54 uit Steenwijk komt op bezoek in Emmeloord.

De start was afgelopen zaterdag tegen WV-HEDW precies zoals Flevo Boys wenste. Binnen een kwartier tekende Aran Nijboer voor de openingstreffer. Eerst kopte hij nog op de lat, maar de rebound was een simpele intikker: 0-1. Erg lang kon Flevo Boys helaas niet van die voorsprong genieten, want de thuisploeg kwam zo’n tien minuten later uit een vrije trap op 1-1. En het werd nog erger toen WV-HEDW na een halfuur zelfs op 2-1 kwam na een fraai schot van afstand. Die stand stond ook bij rust op het scorebord.

Kansen op de winst

De lat stond na de pauze de gelijkmaker van Flevo Boys in de weg bij een kopbal van Marc Reussing. Toch leverde een geweldige aanval in de 67ste minuut alsnog de 2-2 op van de voet van Thomas Potters. Drie minuten daarna had Nijboer Flevo Boys vanaf de penaltystip zelfs op 2-3 kunnen schieten, maar zijn strafschop werd knap gered door de keeper.

In de slotfase kreeg WV-HEDW nog een paar enorme kansen op de winst, maar dit keer viel de bal voor Flevo Boys niet verkeerd. Dat betekende het tweede gelijkspel van dit seizoen, waarbij trainer Arjen Postma na afloop zeer te spreken was over het voetbal in met name de tweede helft. Door het puntje in Amsterdam staat Flevo Boys nu op de dertiende plaats op de ranglijst met elf punten, drie minder dan de veilige nummer twaalf Berkum.

Concurrent onderin

Flevo Boys is alle ploegen in de Vierde divisie B tot nu toe één keer tegengekomen tijdens de eerste seizoenshelft, alleen d’ Olde Veste ontbreekt nog op de lijst. Die club komt in de laatste competitiewedstrijd van 2022 naar Sportpark Ervenbos. De formatie uit Steenwijk staat vijftiende met tien punten en houdt alleen hekkensluiter HZVV nog onder zich. Afgelopen zaterdag won d’ Olde Veste voor de derde keer dit seizoen, thuis tegen Ajax werd het 1-0.

Jeugdteams en senioren van Flevo Boys en d’ Olde Veste komen elkaar vaak tegen in de competitie, maar voor de eerste elftallen van beide clubs is dat niet het geval. Dat komt onder meer omdat d’ Olde Veste nog nooit eerder op het niveau Hoofdklasse/Vierde divisie speelde. De afgelopen jaren bivakkeerde de club in de Eerste klasse, waar vorig seizoen het kampioenschap werd behaald en een historische promotie werd veiliggesteld.

Goede afsluiter

Zowel Flevo Boys als d’ Olde Veste bevindt zich nu in een positie op de ranglijst waar handhaving het belangrijkste doel is. De onderlinge confrontatie van komende zaterdag is dus voor beide clubs een hele belangrijke wedstrijd. Niet alleen omdat er een tik kan worden uitgedeeld aan een directe concurrent, maar ook omdat de winnaar het voetbaljaar 2022 positief afsluit en zo met een goed gevoel de winterstop en feestdagen ingaat.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 6 december 2022