Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – DETO Twenterand

Flevo Boys likt de wonden nadat het afgelopen weekend tegen Urk een flinke tik kreeg in de Polderderby. Een 3-0 nederlaag tegen de rivaal zet je niet meteen van je af. Toch moet dat wel gebeuren, want de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. Deze zaterdag komt DETO Twenterand naar Sportpark Ervenbos, waar Flevo Boys nog ongeslagen is.

Het was de eerste Polderderby in twee jaar, maar voor Flevo Boys werd het er één om heel snel te vergeten. Urk begon beter aan de wedstrijd en dat resulteerde na twaalf minuten in de openingstreffer, al zat daar voor Flevo Boys wel wat pech bij. Een voorzet kwam op de paal terecht en kon vervolgens simpel door Hessel Snoek worden ingekopt: 1-0. Het zou niet zijn enige treffer van de middag worden. Via Yumé Ramos en Yander Zandbergen kreeg Flevo Boys nog kansen op de gelijkmaker, maar de 1-0 bleef bij rust op het bord staan.

Hattrick

Al vrij snel in de tweede helft verdubbelde Urk de voorsprong. Tien minuten na rust kopte Snoek zijn tweede van de middag binnen. Een treffer die Flevo Boys zichzelf mocht aanrekenen, want de doelpuntenmaker stond volledig vrij. En precies tien minuten na de 2-0 gooide diezelfde Snoek de wedstrijd definitief in het slot door uit een rommelige situatie ook nog voor de 3-0 te zorgen. Dit gebeurde opnieuw met een kopbal: een hattrick dus. Verder leed bleef Flevo Boys bespaard.

Gestaakt

Door de nederlaag moest Flevo Boys vijf plaatsen op de ranglijst inleveren en staat het nu tiende met zeven punten. Dat zijn er evenveel als DETO, dat deze zaterdag de tegenstander is. Eerder dit seizoen won DETO van NSC Nijkerk (0-2) en Eemdijk (3-2) en werd er gelijkgespeeld tegen Urk (1-1). Alleen van Buitenpost werd verloren (1-0). Afgelopen zaterdag stond DETO 1-0 voor tegen Noordscheschut, maar dat duel werd gestaakt nadat een speler van Noordscheschut een zware blessure had opgelopen.

Vorig seizoen

Flevo Boys en DETO troffen elkaar vorig seizoen voor het laatst, tijdens één van de wedstrijden die nog wel kon worden gespeeld voordat de competitie door corona werd afgebroken. Die confrontatie in Vriezenveen op de eerste speeldag eindigde in een 2-3 overwinning voor Flevo Boys. In dat duel kwam Flevo Boys op een 0-2 voorsprong door een treffer van Timon Rorije en een eigen doelpunt van DETO, waarna Ron Janzen later in de wedstrijd ook nog scoorde.

Rug rechten

Het is duidelijk dat Flevo Boys komende zaterdag iets goed te maken heeft na de vervelende nederlaag in de Polderderby tegen Urk. Voor eigen publiek zal de ploeg de rug weer moeten rechten door DETO met een nederlaag terug naar Overijssel te sturen. En Flevo Boys heeft nóg iets om voor te spelen, namelijk de ongeslagen status in eigen huis. Want in de duels met Berkum en NSC Nijkerk heeft Flevo Boys op Sportpark Ervenbos tot dusver elke keer de volle buit gepakt. En dat wil het natuurlijk graag zo houden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 29 september 2021