Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – Eemdijk

Nog vier wedstrijden te gaan en dan eindigt de competitie in de Vierde divisie B. Voor Flevo Boys betekent dat nog vier finales in de jacht op lijfsbehoud. En het kan nog alle kanten op: van rechtstreekse degradatie tot handhaving zonder nacompetitie. Komende zaterdag om 15.00 uur speelt Flevo Boys tegen de op papier lastigste tegenstander die het nog tegen gaat komen, namelijk kampioen Eemdijk.

Foto Annalies Klompe

Afgelopen weekend werd er niet gevoetbald in de competitie en dus kon Flevo Boys de wonden likken na de 4-2 nederlaag op bezoek bij SC Genemuiden op 22 april. Binnen een paar minuten kwam Flevo Boys al met 1-0 achter, maar het draaide de wedstrijd daarna volledig om. Door twee treffers van Thom Bos stond het tien minuten na rust ineens 1-2 en leek Flevo Boys op weg naar een resultaat.

Maar snel na de 1-2 werd het 2-2 en kreeg Flevo Boys-verdediger Ron Janzen een oliedomme rode kaart na ruzie met een tegenstander. Direct na die rode kaart sloeg Genemuiden opnieuw toe en werd het 3-2. Dat was de derde standaardsituatie waar de thuisploeg uit wist te scoren. Een kwartier voor tijd viel de 4-2 en die achterstand was te groot voor de tien man van Flevo Boys om nog terug te komen. Het betekende de vijftiende nederlaag van dit seizoen.

Stand van zaken onderin

In de strijd tegen degradatie zag Flevo Boys in de vorige speelronde ook concurrenten HZVV, d’ Olde Veste en CSV Apeldoorn verliezen. Alleen SDV Barneveld won. Flevo Boys staat nog steeds 15e en heeft één punt minder dan nummer 14 d’ Olde Veste. Het gat met de veilige 12e plaats is slechts drie punten. Flevo Boys speelt dit seizoen nog tegen directe concurrenten Barneveld en d’ Olde Veste, waardoor er in de stand dus nog van alles kan veranderen.

Terechte kampioen

Eerst wacht voor Flevo Boys nog de lastige thuiswedstrijd tegen Eemdijk. Die ploeg werd in de afgelopen speelronde kampioen na een 2-0 overwinning op d’ Olde Veste. Van de 26 wedstrijden dit seizoen wist Eemdijk er maar liefst twintig te winnen en werd in slechts zes duels puntverlies geleden. Eemdijk mag zich dan ook de terechte kampioen noemen en speelt volgend seizoen in de Derde divisie.

Eerder dit seizoen kende Flevo Boys op bezoek bij Eemdijk een vrij kansloze middag. Op 19 november vorig jaar werd er met 4-0 verloren. Bij rust stond Flevo Boys al 2-0 achter tegen een veel effectievere tegenstander, die de kansen wel afmaakte. Twintig minuten voor tijd gooide Eemdijk de wedstrijd in het slot door de 3-0 te maken en een paar minuten daarna werd het uit een strafschop ook nog 4-0.

Flink opschudden

Een overwinning tegen Eemdijk zou voor Flevo Boys bonuspunten betekenen. Maar in de strijd tegen degradatie wordt toch vooral gekeken naar de drie duels die daarna volgen, tegen SDV Barneveld, WV-HEDW en d’ Olde Veste. De verschillen onderin zijn klein en dus kunnen die onderlinge wedstrijden alles nog eens flink opschudden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 2 mei 2023