Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – SVZW

Zaterdag 20 oktober 2018, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Flevo Boys blijft in de winning mood. Afgelopen zaterdag werd in Doetinchem de achtste overwinning van het seizoen geboekt tegen DZC’68 en bleef de ploeg opnieuw ongeslagen, als enige team in de competitie. Komende zaterdag speelt Flevo Boys de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2017 en dat doet het tegen een oude bekende, namelijk Go Ahead Kampen.

Makkelijk ging het afgelopen zaterdag niet, maar toch won Flevo Boys met 1-3 van DZC’68. De beslissende goals vielen pas laat, terwijl Flevo Boys nog wel zo goed aan de wedstrijd begon. Na acht minuten spelen zette Aran Nijboer zijn ploeg namelijk op een 0-1 voorsprong. Lang kon Flevo Boys echter niet genieten van deze voorsprong, want de thuisploeg scoorde twee minuten later de 1-1. Die stand was ook de ruststand in Doetinchem.

Lang bleef deze tussenstand op het bord staan en na tachtig minuten leek het er dan ook op dat Flevo Boys voor de derde keer dit seizoen puntverlies zou gaan oplopen. Uiteindelijk stelde de ploeg orde op zaken. Net voor het einde van het duel maakten Frank Post en Arjen Spaan ieder een goal en zo trok Flevo Boys de wedstrijd toch nog naar zich toe. Op de ranglijst verandert er echter weinig. DETO en SVZW wonnen ook en dus blijft Flevo Boys tweede met een achterstand van één punt op koploper DETO en een voorsprong van één punt op nummer drie SVZW. Tegenstander DZC’68 zakte door de nederlaag naar plek twaalf.

Concurrent

DZC’68 werd namelijk op de ranglijst voorbijgestreefd door Go Ahead Kampen. Die ploeg won afgelopen zaterdag thuis met 2-0 van directe concurrent Vroomshoopse Boys. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg al vrij snel een grote kopkans, maar deze trof geen doel. Vroomshoopse Boys werd daarna wat sterker, maar de wedstrijd kabbelde rustig voort. In de 28ste minuut viel er wat te juichen op Sportpark Middenwetering. Vroomshoopse Boys kreeg de bal niet weg, Roy Visscher draaide zich vrij en schoot knap raak. Dit was ook de ruststand.

Na rust gebeurde er heel lang niks en pas na een uur kwam er weer wat leven in het duel. Go Ahead Kampen kreeg wat kansjes, maar liet deze onbenut. Daarna was het de beurt aan Vroomshoopse Boys dat de thuisploeg achteruit kon drukken. Het had een paar gevaarlijke vrije trappen en een bal op de lat, maar hij wilde er niet in. Met nog een paar minuten te gaan was het alles of niet voor de bezoekers en dat leverde ruimte op voor Go Ahead Kampen. Daar maakte de ploeg dankbaar gebruik van. Luuc Knul gooide de wedstrijd alsnog in het slot. Met een zwabberend afstandsschot verraste hij de doelman: 0-2. Het was pas de derde overwinning voor Go Ahead Kampen dit seizoen, de andere zeven duels gingen verloren. De ploeg staat elfde met negen punten.

Spektakelstuk

Het is inmiddels alweer een paar seizoenen geleden dat Flevo Boys en Go Ahead Kampen elkaar in competitieverband troffen. Van het seizoen 2005/2006 tot en met het seizoen 2009/2010 speelden beide ploegen elk seizoen tegen elkaar in de Hoofdklasse C. In dat laatste seizoen gingen ze echter allebei een andere weg in. Flevo Boys promoveerde naar de Topklasse, terwijl Go Ahead Kampen degradeerde naar de Eerste klasse. In het seizoen 2013/2014 kwamen Flevo Boys en Go Ahead Kampen elkaar weer tegen. In Emmeloord verloor Flevo Boys dat seizoen met 1-2. Via Frank Post kwam de ploeg nog op voorsprong, maar in de tweede helft keerde Go Ahead Kampen de wedstrijd. Saillant detail is dat Madih Doufikar, nu uitkomend voor Flevo Boys, destijds de winnende treffer maakte vlak voor tijd. Diezelfde Doufikar scoorde in de ontmoeting met Flevo Boys in Kampen ook en dat was al na één minuut. Die wedstrijd werd een waar spektakelstuk, het eindigde in 4-4. Voor Flevo Boys scoorden Arjen Postma, Randy Jelies en Arjen Spaan. Die laatste deed dat twee keer. Go Ahead Kampen degradeerde dat seizoen, nadat het dertiende was geworden. Flevo Boys werd vierde.

Heldere opdracht

Na dat seizoen zagen we Go Ahead Kampen niet meer terug in de Hoofdklasse. In de Eerste klasse D werd het de seizoenen daarna twee keer zevende en één keer vierde. Nu heeft de ploeg degradatiezorgen, maar door de overwinning op concurrent Vroomshoopse Boys van afgelopen zaterdag is er weer wat lucht. Voor Flevo Boys is de opdracht komende zaterdag helder en dat is winnen om in het spoor van de concurrentie te blijven. Voor de neutrale toeschouwer is het te hopen dat dit duel een herhaling wordt van de 4-4 uit november 2013. Flevo Boys zal hopen op een variant van dat spektakel, bijvoorbeeld een 5-4 overwinning.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 5 december 2017