Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – HZVV

Er zijn pas twee speelrondes geweest, maar mogelijk heeft Flevo Boys de meest spectaculaire wedstrijd van het seizoen al gespeeld. Op bezoek bij DHSC in Utrecht werd het afgelopen zaterdag een enorm spektakel met een 4-7 overwinning voor Flevo Boys als uitkomst. Met de eerste drie punten op zak kan Flevo Boys het vizier richten op hun volgende duel, komende zaterdag om 15.00 uur thuis tegen HZVV.

Bij de supporters die op de wedstrijd tussen DHSC en Flevo Boys af waren gekomen, vlogen de doelpunten om de oren. Flevo Boys gaf tot drie keer toe een voorsprong weg, maar trok toch aan het langste eind. Timon Rorije schoot de Emmeloorders op 0-1 en zorgde in de eerste helft ook voor de 1-2. Maar vlak voor rust viel nog de 2-2, waarna beide ploegen na een doelpuntrijke eerste helft de kleedkamer opzochten.

Snel na de pauze nam Flevo Boys afstand, want binnen het uur stond de stand op 2-4 door treffers van Johan Tiems en nieuwe aanwinst Gerben Visser. DHSC knokte zich echter terug en stond nog voor de tachtigste minuut op 4-4. In de slotfase viel de wedstrijd vervolgens alsnog de kant van Flevo Boys op. Drie minuten voor tijd werd het via een eigen doelpunt 4-5, waarna diep in blessuretijd nog de zesde en zevende treffer vielen door Visser (strafschop) en Frits Dantuma. Flevo Boys steeg door deze zege naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Dezelfde score

Deze zaterdag staat voor Flevo Boys de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nummer acht HZVV reist af richting Sportpark Ervenbos. De club uit Hoogeveen heeft net als Flevo Boys tot dusver één keer gewonnen en één keer verloren. Op de openingsspeeldag verloor HZVV met 2-1 op bezoek bij WV-HEDW en afgelopen weekend won het thuis met 2-1 van d’Olde Veste. De goals van HZVV kwamen in dat duel van Lorenzo Valente en Noah ten Brinke.

Klein verschil

Vorig seizoen ontliepen beide clubs elkaar nauwelijks op de ranglijst. Het verschil tussen nummer zeven Flevo Boys en nummer acht HZVV was uiteindelijk slechts één puntje. In eigen huis won Flevo Boys met 3-1. In dat duel werd een 0-1 achterstand omgebogen dankzij treffers van Dantuma, Yumé Ramos en Guido de Weert. In Hoogeveen eindigde de ontmoeting in 1-1. HZVV, met voormalig Flevo Boys-keeper Rodney Rosink onder de lat, kwam in die wedstrijd razendsnel op voorsprong. Thomas Potters scoorde de gelijkmaker.

Veerkracht

De twee wedstrijden die Flevo Boys tot nu toe speelde waren het tegenovergestelde van elkaar. Tegen Ajax lukte het niet om te scoren en gaf Flevo Boys defensief nauwelijks iets weg, terwijl de ploeg tegen DHSC de ene na de andere treffer produceerde maar ook vier goals om de oren kreeg. Trainer Arjen Postma zal blij zijn met de veerkracht van zijn elftal door na het driemaal weggeven van een voorsprong alsnog te winnen. Flevo Boys kan dat goede gevoel meenemen tegen HZVV in de zoektocht naar de eerste thuiszege van het seizoen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 7 september 2022