Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – Noordscheschut

Flevo Boys heeft de eerste overwinning van 2022 in de pocket. Afgelopen weekend werd knap met 2-3 gewonnen op bezoek bij nummer twee Eemdijk, waardoor Flevo Boys meteen weer steeg op de ranglijst. Komende zaterdagmiddag staat er om 15.00 uur een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is hekkensluiter Noordscheschut.

Na drie nederlagen op rij kon Flevo Boys tegen Eemdijk wel een goed resultaat gebruiken, maar het kwam in de eerste helft 1-0 achter. Vlak voor rust werd het echter weer gelijk. Thomas Potters raakte met een vrije trap nog de lat, maar even later tekende verdediger Kelt Jager alsnog voor de 1-1. Toch ging Flevo Boys uiteindelijk met een achterstand de rust in, omdat in de blessuretijd de bal in eigen doel werd gewerkt: 2-1.

Spits Yumé Ramos zorgde snel na de pauze voor de 2-2. Daarna golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Toen Eemdijk vlak voor tijd met tien man kwam te staan door een blessure, waarbij er niet meer gewisseld mocht worden, sloeg Flevo Boys toe. Een uitstekende voorzet van Roelof Strikwerda werd ingekopt door Ramos. Het was zijn negende treffer van het seizoen, waarmee hij nu clubtopscorer is. Maar nog belangrijker: hij bezorgde Flevo Boys de eerste drie punten van het nieuwe jaar.

Hekkensluiter

Door deze zege klom Flevo Boys drie plekken op de ranglijst, van de elfde naar de achtste plaats. Het heeft nu negentien punten en dat zijn er elf meer dan de tegenstander van komende zaterdag: Noordscheschut. De club uit Drenthe verzamelde pas acht punten en staat laatste. Die plek betekent aan het einde van dit seizoen rechtstreekse degradatie. Het gat met de veilige twaalfde plaats is nu acht punten. Noordscheschut verloor afgelopen weekend thuis met 1-2 van ASV De Dijk.

Keihard onderuit

Noordscheschut won pas twee keer dit seizoen, maar één van die keren was tegen Flevo Boys. Op 9 oktober vorig jaar ging Flevo Boys in Drenthe keihard onderuit en werd er met 4-1 verloren. Bij rust was de stand nog 1-1, maar na de thee ging het helemaal mis en liep Noordscheschut via een kopbal uit een corner, een strafschop en een fraai afstandsschot uit naar een ruime zege. Het enige doelpunt van Flevo Boys werd gemaakt door Ramos, die een penalty benutte.

Onderschatting

Flevo Boys heeft dus nog wat recht te zetten tegen Noordscheschut en dat kan een extra motivatie zijn om zaterdag op jacht te gaan naar opnieuw drie punten en zo het goede gevoel van de winst op Eemdijk nog wat langer vast te houden. Maar voor onderschatting moet worden gewaakt. Flevo Boys won dan wel van de nummer twee en Noordscheschut staat dan wel laatste, maar dat zegt niks. Dat heeft Flevo Boys eerder dit seizoen immers zelf kunnen ervaren tegen de Drenten.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 2 maart 2022