Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Voorbeschouwing Flevo Boys – Noordscheschut

Voor het eerst dit seizoen weet Flevo Boys wat het is om twee wedstrijden achter elkaar te winnen. Nadat twee weken geleden tegen NSC Nijkerk een 2-4 zege werd geboekt, won Flevo Boys afgelopen zaterdag thuis met 2-0 van ONS Sneek. Lang nagenieten kan niet, want deze dinsdag wacht alweer het volgende duel. Dan speelt Flevo Boys in eigen huis om 20.00 uur de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Noordscheschut.

Grote man aan de kant van Flevo Boys tegen Sneek was Yumé Ramos. De spits was sterk in zijn rol als aanspeelpunt, won veel duels en leverde bovendien op schitterende wijze de 1-0 af. Na een goede aanname poeierde hij de bal hard in het net. Dat deed hij tegen het einde van een eerste helft waarin er dreiging was aan beide kanten en Flevo Boys twee goals wegens buitenspel afgekeurd zag worden. De 1-0 stand bleef bij rust op het bord staan.

Door die krappe voorsprong bleef het lang spannend en was het elke keer opletten als ONS Sneek richting het doel van Flevo Boys kwam. Nadat onder meer Ramos kansen op de tweede treffer had gemist, gooiden de Emmeloorders de wedstrijd vlak voor tijd alsnog op slot. Timon Rorije strafte een verdedigingsfout van de Friezen af en zorgde voor de bevrijdende 2-0. Sneek eindigde het duel met tien man en kon uiteindelijk geen vuist meer maken.

Degradatie

Flevo Boys stijgt door de overwinning op ONS Sneek weer een plekje op de ranglijst en staat zevende. Nu kan de focus op komende dinsdag als Noordscheschut op bezoek komt in Emmeloord. De club uit Drenthe staat laatste met slechts acht punten en stevent af op directe degradatie. Noordscheschut verloor de laatste vier wedstrijden. Afgelopen zaterdag ging het nipt met 1-0 onderuit op bezoek bij promotiekandidaat SC Genemuiden.

Keihard onderuit

Noordscheschut won pas twee keer dit seizoen, maar één van die keren was tegen Flevo Boys. Op 9 oktober vorig jaar ging Flevo Boys in Drenthe keihard onderuit en werd er met 4-1 verloren. Bij rust was de stand nog 1-1, maar na de thee ging het helemaal mis en liep Noordscheschut via een kopbal uit een corner, een strafschop en een fraai afstandsschot uit naar een ruime zege. Het enige doelpunt van Flevo Boys werd gemaakt door Ramos, die een penalty benutte.

Inhaalduel

Het duel tegen Noordscheschut stond eigenlijk op 5 maart op het programma, maar ging toen niet door vanwege veel coronabesmettingen bij de club uit Drenthe. In dit inhaalduel wil Flevo Boys de goede vorm van de laatste weken doorzetten en de derde overwinning op rij boeken. Als dat lukt neemt Flevo Boys niet alleen revanche voor de pijnlijke nederlaag van eerder dit seizoen, maar neemt het ook nóg meer afstand van de onderste plekken op de ranglijst en kan het verder omhoog gaan kijken.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 20 maart 2022