Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – ONS Sneek

Flevo Boys is weer terug op de plek waar het aan het einde van het seizoen ook wil staan, namelijk bovenaan de ranglijst. Door afgelopen weekend met 0-2 te winnen werd de koppositie heroverd, al ging dat met flink wat moeite. Nu is het zaak om op die eerste plaats te blijven staan, waarbij komende zaterdag meteen een lastige uitdaging wacht. Flevo Boys speelt dan om 15.00 uur thuis tegen nummer drie ONS Sneek.

Foto Annalies Klompe

Net als tegen Drachtster Boys in de vorige competitiewedstrijd kreeg Flevo Boys afgelopen zaterdag tegen FC Burgum opnieuw te maken met een defensieve tegenstander. Daar is niks mis mee natuurlijk, dus het was aan Flevo Boys om daar een antwoord op te verzinnen. De kansen op doelpunten waren er wel, via onder meer Robin Zuidema en Thomas Potters, maar Flevo Boys vergat om die mogelijkheden ook daadwerkelijk te verzilveren.

Na een 0-0 ruststand in een regenachtig Friesland speelde Flevo Boys een moeizame tweede helft, waarin het maar niet lukte om de ban te breken. Er was even de vrees dat er opnieuw puntverlies zou volgen, maar gelukkig wist Flevo Boys dat te voorkomen. In de 83ste minuut zorgde Marc Reussing voor de bevrijdende 0-1, waarna invallers Younes El Ghamarti in de laatste minuut die voorsprong verdubbelde en zo voor de 0-2 eindstand zorgde.

Koppositie

Flevo Boys begon de wedstrijd als nummer drie, maar vond zichzelf na afloop ineens terug op de eerste plaats. Dat kwam omdat de concurrenten allebei verloren. KHC verloor met 3-1 uit bij ONS Sneek en Go Ahead Kampen met 4-1 uit bij Broekster Boys. Flevo Boys is nu koploper met twaalf punten. Dat zijn er evenveel als nummer twee KHC, maar Flevo Boys heeft een beter doelsaldo. Achter Flevo Boys en KHC staat nummer drie ONS Sneek met elf punten uit vijf duels.

Bekende tegenstander

ONS Sneek is de enige club in de Eerste klasse I die dit seizoen nog niet heeft verloren. Flevo Boys zal daar komende zaterdag verandering in willen brengen, want dan komt ONS Sneek op bezoek in Emmeloord. De Friese club is voor Flevo Boys geen onbekende tegenstander, ze kwamen elkaar in het verleden geregeld tegen. Vorig seizoen liep ONS Sneek nipt promotie mis. Het eindigde in de Eerste klasse F slechts één punt achter kampioen VV Pelikaan S.

De laatste keer dat Flevo Boys en ONS Sneek tegen elkaar speelden in competitieverband was in het seizoen 2021/2022, in de Hoofdklasse B. Flevo Boys won in eigen huis met 2-0 door doelpunten van Yumé Ramos en Timon Rorije. De uitwedstrijd in Sneek met 4-2 verloren. Ook toen scoorden Ramos en Rorije voor Flevo Boys. Dit was destijds op de eerste speeldag. Dat seizoen eindigde Flevo Boys als zevende en ONS Sneek als veertiende.

Interessante confrontatie

Er zijn pas een paar wedstrijden gespeeld dit seizoen en dus zijn de verschillen op de ranglijst logischerwijs nog klein. Belangrijk is dat Flevo Boys een goede start kent en zich meteen bovenin heeft genesteld. Maar met het ongeslagen ONS Sneek komt er deze zaterdag een geduchte tegenstander naar Emmeloord. Dat belooft een interessante confrontatie te worden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 1 november 2023