Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – ONS Sneek

De trein van de Hoofdklasse B dendert door en dus kan Flevo Boys zich gaan opmaken voor het volgende duel: zaterdag om 15.00 uur thuis tegen ONS Sneek. Dat doet het met drie belangrijke punten op zak nadat afgelopen weekend een uitoverwinning op NSC Nijkerk werd geboekt. Nu gaat de ploeg proberen om nog verder afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Na een afwachtend begin kreeg Flevo Boys zaterdag de eerste grote kans op bezoek in Nijkerk, maar Johan Tiems wist deze niet te verzilveren. Dat bleek meteen extra zuur toen NSC de eerste kans wel meteen afmaakte: 1-0. Gelukkig repareerde Flevo Boys dat snel. Een goede lange bal kwam terecht bij Timon Rorije die keurig breed legde en Tiems voor de 1-1 zag tekenen. Dit was ook de ruststand.

Snel na de pauze kreeg Flevo Boys een penalty wegens hands, die werd benut door Ramos: 1-2. Nadat een corner van NSC nog net voor de lijn werd weggehaald, verstevigde Flevo Boys later in de tweede helft de voorsprong via opnieuw Tiems, die afrondde na een splijtende dieptepass. Omdat invaller Robin Zuidema een grote kans op 1-4 liet liggen, werd het toch nog spannend toen Nijkerk vanaf de strafschopstip de 2-3 maakte. Maar de tweede kans van Zuidema was wél raak, waardoor Flevo Boys een knappe 2-4 overwinning boekte.

Belangrijk

Flevo Boys staat nu achtste en wist door de zege het gat met degradatiekandidaat NSC Nijkerk te vergroten tot acht punten. Komende zaterdag wacht opnieuw een tegenstander die onderin de Hoofdklasse B terug te vinden is, namelijk ONS Sneek. De Friezen staan met vijftien punten op de veertiende plaats en die plek betekent eind dit seizoen nacompetitie tegen degradatie. ONS Sneek, waar hoofdtrainer Jan Vlap vorige week ineens vertrok, won afgelopen weekend thuis met 3-0 van nummer vijf AZSV.

Valse start

Tegen ONS Sneek heeft Flevo Boys nog wat goed te maken, want eerder dit seizoen verloor Flevo Boys in Friesland met 4-2. Die wedstrijd werd gespeeld in de eerste speelronde en leverde dus een valse start op voor de Emmeloorders. De twee doelpunten van Flevo Boys werden gemaakt door Ramos en Rorije. Beide ploegen eindigden het duel overigens met tien man na tweede rode kaarten. Bij Flevo Boys werd Ramos van het veld gestuurd.

Slechte reeks

Flevo Boys wil zoveel mogelijk afstand nemen van de degradatiezone en het liefst zo snel mogelijk. De zege op bezoek in Nijkerk was een stap in de goede richting. Dit weekend kan het thuis tegen ONS Sneek opnieuw goede zaken doen. Bovendien kan Flevo Boys afrekenen met de slechte reeks in thuiswedstrijden. De club verloor namelijk de laatste drie duels op Sportpark Ervenbos.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 15 maart 2022