Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – RKAV Volendam / Afgelast

Na vier overwinningen in de eerste vier competitiewedstrijden moest Flevo Boys er afgelopen zaterdag dan toch aan geloven: het eerste puntverlies van het nieuwe seizoen was een feit. Uit tegen SC Genemuiden werd een 5-2 nederlaag geleden. Desondanks vinden we Flevo Boys nog steeds terug aan kop van de ranglijst: een positie die het komende week thuis moet zien te verdedigen tegen nummer vier RKAV Volendam.

De start van Flevo Boys tegen Genemuiden was afgelopen zaterdag dramatisch. Binnen vijf minuten keek het elftal van trainer Arjen Postma namelijk al tegen een 2-0 achterstand aan. Kay Velda en Omar Kavak schoten allebei raak. De 2-0 was discutabel, omdat de Emmeloorders vonden dat de bal in aanloop naar de treffer over de zijlijn was gegaan. Nog voor de rust wist Flevo Boys terug in de wedstrijd te komen toen Yander Zandbergen de 2-1 maakte. Daarvoor had onder meer Yumé Ramos al twee kansen gemist en snel na de 2-1 waren Aran Nijboer en Timon Rorije dicht bij de 2-2, maar de gelijkmaker viel niet.

De verwachting was dat Flevo Boys deze goede fase na rust door zou zetten, maar in plaats daarvan kwam Genemuiden vijf minuten na de pauze op 3-1. Nog voor het uur werd het zelfs 4-1 en was de wedstrijd gespeeld. Flevo Boys wist weinig gevaarlijke momenten te creëren en zag Genemuiden later nog uitlopen naar 5-1. Net als de 2-0 was ook deze treffer discutabel, omdat er een luchtje van buitenspel omheen hing. Ondanks dat de grensrechter vlagde, telde de treffer toch. Het slotakkoord was voor Flevo Boys dat via Ramos nog op 5-2 kwam. De wedstrijd werd vanwege de coronaregels zonder publiek gespeeld.

Koppositie

De ruime nederlaag had geen gevolgen voor de stand. Flevo Boys bleef koploper, omdat concurrent Berkum verloor. Flevo Boys moet de koppositie nu wel delen met HZVV dat eveneens twaalf punten heeft. Twee punten daaronder staan nummer drie Berkum en nummer vier RKAV Volendam. Laatstgenoemde is komende zaterdag de tegenstander van Flevo Boys. De Volendammers wonnen dit seizoen van NSC Nijkerk (1-3), AZSV (5-2) en afgelopen zaterdag van Berkum (1-0). Er werd ook nog een keer gelijkgespeeld tegen DETO (0-0) en verloren van AVV Swift (2-4).

Twee nederlagen

Vorig seizoen speelde Flevo Boys twee keer tegen RKAV Volendam in de competitie en beide duels eindigden in een nederlaag. In Emmeloord won Volendam in december met 0-1 door een treffer vijf minuten voor tijd. Het uitduel in Noord-Holland eindigde in een 3-2 zege voor Volendam. Namens Flevo Boys scoorden Frank Post en Timon Rorije. Zij brachten Flevo Boys nog bijna terug van een 3-0 achterstand, maar de goals vielen te laat. Later bleek het uitduel tegen RKAV Volendam op 7 maart de laatste wedstrijd van het vorige seizoen te zijn. Het seizoen werd daarna afgebroken vanwege de coronacrisis.

Bekerkater 

Voordat Flevo Boys de focus op het duel met Volendam kon leggen, wachtte dinsdagavond eerst nog de strijd in de KNVB-beker tegen Harkemase Boys, dat uitkomt in de Derde Divisie. Flevo Boys trok helaas aan het kortste eind, Harkemase Boys won met 5-2. Flevo Boys kwam via Ramos nog wel op 0-1, maar daarna liep de thuisploeg uit naar een 3-1 voorsprong. Via invaller Johan Tiems werd het nog heel even spannend, maar de club uit Friesland bleek uiteindelijk toch te sterk. Komende zaterdag tegen Volendam mag Flevo Boys, zonder thuispubliek op de tribune, laten zien dat het deze kater heeft verwerkt.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 7 oktober 2020