Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – SC Genemuiden

Het lukte Flevo Boys afgelopen zaterdag niet om de ruime 1-5 zege van een week eerder tegen ASV De Dijk een goed vervolg te geven. In eigen huis tegen RKAV Volendam ging het lang gelijk op, kreeg Flevo Boys enkele zeer goede kansen, maar ging het zoals zo vaak dit seizoen toch nog mis: 0-1 verlies. Komende zaterdag staat alweer de laatste wedstrijd van het jaar op het programma, 2019 wordt afgesloten met een thuisduel tegen nummer vijf SC Genemuiden.

Flevo Boys had bij winst het gat met Volendam kunnen verkleinen tot drie punten en bovendien gelijk kunnen komen met de veilige nummer twaalf Purmersteijn. Tegen de Volendammers waren er ook zeker kansen op die drie punten. Toch was het in eerste instantie vooral geluk dat Flevo Boys had. Zo haalde verdediger Bas Bakker een bal voor de doellijn weg en raakte Volendam zowel vlak vóór als vlak na rust de paal. Beide teams waren over het algemeen aan elkaar gewaagd en het spel ging bij vlagen alle kanten op. Flevo Boys zag dat dit seizoen echter vaker gebeuren en kreeg vervolgens meestal alsnog de deksel op de neus.

Dit keer had het zelf genoeg mogelijkheden om aan het langste eind te trekken, maar in de afronding ontbrak het aan scherpte. Onder meer Timon Rorije, Aron Strengholt en Johan Tiems hadden de 1-0 op hun schoen, maar produceerden een te wilde poging of hadden simpelweg het geluk niet aan hun zijde. Met een puntje had Flevo Boys het gat met Volendam in ieder geval niet verder laten oplopen, maar dit gebeurde vlak voor tijd alsnog. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal ging het mis bij een corner, toen Niels Springer de bezoekers met een kopbal op voorsprong zette. Die klap bleek voor Flevo Boys te hard om nog voor een resultaat te gaan en dus volgde de zevende nederlaag van het seizoen.

Verdienstelijk

Onderin de stand verandert er weinig. Flevo Boys blijft teleurstellend dertiende met tien punten en dat betekent aan het einde van dit seizoen nacompetitievoetbal om handhaving veilig te stellen. De achterstand op de twee laatste plekken, die directe degradatie inhouden, is vijf punten en de achterstand op de veilige twaalfde plek is drie punten. De ploeg daarboven zijn al veel te ver uit het zicht verdwenen. Een daarvan is SC Genemuiden, dat we terugvinden op een verdienstelijke vijfde plaats. Zij hebben 24 punten gepakt en dat zijn er slechts drie minder dan koplopers Eemdijk en Swift. Afgelopen zaterdag won Genemuiden thuis simpel met 3-0 van hekkensluiter Buitenpost. Jens-Jurn Streutker, Jermain Baicadila en Kay Velda waren de doelpuntenmakers.

Vorig seizoen

Afgelopen seizoen was het verschil tussen Flevo Boys en Genemuiden minimaal. Flevo werd tiende met drie punten meer dan nummer elf Genemuiden. In hun onderlinge confrontaties wist steeds de uitploeg te winnen. In Emmeloord won Genemuiden met 2-3, waarbij de winnende treffer diep in blessuretijd viel. Tiems en Rorije scoorden namens Flevo Boys. In Genemuiden won Flevo Boys met 1-2 door doelpunten Tiems en Strengholt, die laatste scoorde vanaf de strafschopstip.

Voordat Flevo Boys en SC Genemuiden elkaar treffen moesten beide ploegen eerst nog aantreden in de tweede ronde van de districtsbeker. Voor Flevo Boys stond er een soort mini-derby op het programma, want tegenstander was het tweede elftal van Urk. Het bleef in een weinig hoogstaande wedstrijd 1-1, waarna Flevo Boys de strafschoppen beter nam. In de volgende ronde wacht SC Joure. Genemuiden moest thuis de degens kruisen met competitiegenoot ACV en verloor met 0-2.

Nieuwe trainer

Op het moment dat deze bekerduels werden afgewerkt, kwam het nieuws naar buiten dat Arjen Postma volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Flevo Boys wordt, als opvolger van Kevin Waalderbos. Hij zal Flevo Boys de komende maanden dus extra goed in de gaten houden, te beginnen komende zaterdag tegen Genemuiden. Dan zal de ploeg moeten proberen om met een positief gevoel de feestdagen in te gaan.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 12 december 2019