Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – SC Genemuiden

Het lukt Flevo Boys nog niet om weg te komen uit het onderste deel van de ranglijst in de Vierde divisie B. De mooie thuiszege van twee weken geleden tegen AZSV werd afgelopen zaterdag opgevolgd door een teleurstellende 2-0 nederlaag op bezoek bij Buitenpost. Wat voorlopig rest is een twaalfde plaats in het tot nu toe wisselvallige seizoen. Deze zaterdag komt nummer zes SC Genemuiden op bezoek in Emmeloord

De balans van Flevo Boys in uitwedstrijden is nog niet om over naar huis te schrijven. Er werd pas één overwinning geboekt, uit tegen DHSC (4-7). Ook afgelopen zaterdag in Friesland werd het een lastige middag. In de eerste helft was het duel redelijk in evenwicht, al was Buitenpost dreigender. De thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong. Bij een hoekschop gleed Flevo Boys-keeper Matyas van Zorge uit, waarna Rik Weening de 1-0 binnen kon tikken.

Na de pauze nam Flevo Boys het initiatief en werd Buitenpost slordiger. Toch leverde dat voor de ploeg van Arjen Postma geen grote kansen op. De beste mogelijkheid voor Flevo Boys kwam via invaller Thom Bos, maar zijn kopbal werd knap door de keeper uit de bovenhoek getikt. Het zat Flevo Boys dus ook niet mee. Een minuut voor tijd gooide Buitenpost de wedstrijd in het slot. Een vrije trap kwam op de paal terecht en de rebound werd benut door Joran Olijve: 2-0. Het betekende voor Flevo Boys de zesde nederlaag van dit seizoen.

Omgebogen

Komende zaterdag om 15.00 uur wacht een krachtmeting met SC Genemuiden op Sportpark Ervenbos. Zij staan na vier overwinningen, vier een gelijkspel en twee nederlagen op de zesde plaats met zestien punten. Genemuiden verloor slechts één van de laatste acht wedstrijden en is de laatste drie duels ongeslagen. Afgelopen weekend won het thuis met 2-1 van d’Olde Veste. In die wedstrijd werd door goals van Jens Jurn Streutker en Rick Doorn een 0-1 achterstand omgebogen in drie punten.

Vorig seizoen

Flevo Boys en Genemuiden komen elkaar al jaren tegen in de competitie en zo ook vorig seizoen. Beide teams wonnen toen één van de onderlinge ontmoetingen. In Genemuiden werd het 2-1 voor de thuisploeg. Voor Flevo Boys scoorde Yumé Ramos en maakte Marc Reussing een eigen doelpunt. De winnende treffer van Genemuiden viel een paar minuten voor tijd.

Het duel in Emmeloord eindigde ook in 2-1. De treffers kwamen toen van Aran Nijboer en Ramos. Die laatste schoot in de blessuretijd in het lege duel nadat de keeper van Genemuiden mee naar voren was gegaan, omdat de ploeg nog kans maakte op het kampioenschap. Mede door die 2-1 winst van Flevo Boys werd Urk die dag kampioen.

Effectief

Waar Genemuiden een vrij stabiele serie kan overleggen, is bij Flevo Boys dit seizoen sprake van grote wisselvalligheid. Hoe de wedstrijd van zaterdag gaat verlopen is daarom vooraf lastig te voorspellen. Feit is dat het afmaken van de kansen een groot probleem blijft voor Flevo Boys en het de pech heeft dat dat de tegenstander vaak wel lukt. Tegen Genemuiden zal effectief met de kansen moeten worden omgegaan, want die ploeg kreeg pas tien goals tegen dit seizoen. Slechts vier andere clubs in de competitie doen dat beter.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 8 november 2022