Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – BQ1887

Oefenwedstrijd zaterdag 6 juli, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Flevo Boys – SDC Putten

Ook in de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B bleef Flevo Boys afgelopen zaterdag ongeslagen. Tegen de ambitieuze promovendus DUNO werd een 0-1 voorsprong weggegeven, maar pakte Flevo Boys uiteindelijk wel een punt. Een smetje op dit resultaat waren de twee rode kaarten aan Emmeloordse kant. Het wordt voor trainer Kevin Waalderbos dus puzzelen in aanloop naar de confrontatie met SDC Putten van komend weekend.

DUNO uit Doorwerth werd aan het begin van het seizoen door veel trainers getipt als mogelijke verrassing voor het nieuwe seizoen. De ervaren ploeg, met veel oud-spelers uit de Eredivisie in de gelederen, begon sterk aan het duel afgelopen zaterdag. Flevo Boys ging echter de duels aan, bleef overeind en kwam naar mate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. Vlak voor rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Johan Tiems, die opnieuw een plek voorin had gekregen, ontsnapte aan buitenspel en zorgde ervoor dat Flevo Boys met een goed gevoel aan de thee ging.

Na rust moest DUNO komen en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Flevo Boys probeerde de voorsprong vast te houden, maar kreeg een klap te verwerken toen middenvelder Aron Strengholt zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Daarna viel de tegentreffer van DUNO alsnog. Invaller Kevin Sissing maakte zo’n tien minuten voor tijd de 1-1.
Flevo Boys moest daarna knokken voor een punt en kreeg dat uiteindelijk ook. Wel eindigde het de wedstrijd met negen man, nadat Aran Nijboer voor aanmerkingen op de leiding een directe rode kaart kreeg van scheidsrechter Roeleveld die het lastig had. Voor de tweede wedstrijd op rij speelt Flevo Boys dus met 1-1 gelijk, nadat het een voorsprong had weggegeven. De ploeg is nog wel steeds ongeslagen en terug te vinden op plaats negen op de ranglijst. DUNO is door het punt nu op doelsaldo de koploper van de Hoofdklasse B.

Gelijk

Komende zaterdag komt SDC Putten naar Emmeloord in speelronde drie. Putten heeft net als Flevo Boys twee keer gelijkgespeeld dit seizoen en staat achtste. Op de openingsspeeldag pakte de ploeg een punt in Aalten op bezoek bij AZSV. Putten kwam dat duel tot twee keer toe op voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met 2-2. Afgelopen zaterdag werd het in eigen huis 1-1 tegen Excelsior’31 uit Rijssen. Dit keer kwam Putten op achterstand en duurde het heel lang voordat het op gelijke hoogte kwam. Dit gebeurde in de 89ste minuut toen invaller Wilbert Tomassen de bal binnen wist te koppen.

Historie

De laatste keer dat Flevo Boys en SDC Putten tegen elkaar speelden in competitieverband was in het seizoen 2016/2017. Het duel in Emmeloord eindigde in mei 2017 in een 1-2 overwinning voor SDC Putten. Flevo Boys kwam dat duel vroeg op voorsprong via Timon Rorije, maar zag Putten er in de laatste minuut toch nog met de winst van doorgaan. Flevo Boys eindigde dat duel met tien man na een rode kaart voor Jesse Betaze.
Ook in de uitwedstrijd in Putten van dat seizoen moest Flevo Boys een rode kaart slikken. Tomas Boer kreeg twee keer geel. Dat duel, uit december 2016, eindigde in 2-2. Flevo Boys nam al na drie minuten de leiding via Frank Post, maar was die voorsprong een paar minuten later weer kwijt. Putten kwam later die wedstrijd zelfs op een 2-1 voorsprong, maar twintig minuten voor tijd zorgde Aran Nijboer voor de gelijkmaker.

Gerenoveerd

Door de schorsingen van Aron Strengholt en Aran Nijboer na hun rode kaarten tegen DUNO wordt het voor trainer Kevin Waalderbos dus even puzzelen welk middenveld hij komende zaterdag in Emmeloord laat starten.
De bekendste speler van tegenstander SDC Putten staat als middenvelder tegenover dat van Flevo Boys. Sander Duits speelde in het verleden voor De Graafschap, RKC Waalwijk en meest recent voor Go Ahead Eagles en is nu teruggekeerd bij de amateurclub waar hij begon met voetballen. Hij zal zaterdag tegen een gerenoveerd middenveld van Flevo Boys staan dat op jacht gaat naar de eerste driepunter van het nieuwe seizoen. Voor Flevo Boys is het te hopen dat een eventuele voorsprong nu wel vastgehouden kan worden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 september 2018