Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Zaterdag 26 januari 2019, aanvang 15:00 uur
Sportcomplex de Ebbenhorst

Voorbeschouwing Flevo Boys – SDV Barneveld

Wie dacht dat de play-offs in het betaalde voetbal spannend waren, die heeft nog niet naar de stand in de Eerste klasse D gekeken. Flevo Boys en SVZW slaagden er afgelopen weekend in om de titelstrijd nog spannender te maken. Alle verschillen zijn inmiddels weggenomen, elk misstapje kan fataal zijn. Flevo Boys speelt komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SDV Barneveld.

Voorafgaand aan de speelronde van afgelopen zaterdag was Flevo Boys de koploper met het meeste kleine verschil, namelijk één doelpunt. Flevo Boys speelde die middag uit in Kampen tegen KHC, terwijl SVZW even verderop de strijd aanging met Go Ahead Kampen. Bij het duel van Flevo Boys waren zowel het weer als het spel aangenaam. Na negen minuten kwam Flevo Boys op voorsprong door een prachtig afstandschot van Aran Nijboer. Zo’n tien minuten later was het echter alweer gelijk door eveneens een mooie treffer, Jeffrey de Nooijer schoot de bal na een halve omhaal binnen. Na een verdedigingsfout van KHC maakte Madih Doufikar vrij snel daarna de 1-2 voor Flevo Boys en dit was ook de ruststand.

Weggepoetst

Na rust was er bij Flevo Boys een hoofdrol voor debutant Johan Tiems, die na een lange bal van Aron Strengholt de stand op 1-3 bracht. Op aangeven van Tiems had Frank Post daarna de score nog verder kunnen uitbreiden, maar hij schoot vlak voor het doel naast. De goal van Post zou uiteindelijk nog wel vallen en betekende de 1-4 eindstand. Helaas voor Flevo Boys werkte Go Ahead Kampen niet mee en won SVZW daar met 0-4. Daardoor heeft de ploeg uit Wierden het verschil van één doelpunt weggepoetst en staan beide ploegen ook op doelsaldo precies gelijk. Zelfs het aantal doelpunten vóór is nu in evenwicht. Ook het onderlinge resultaat is gelijk (in Emmeloord 2-2 en in Wierden 1-1). Mocht het doelsaldo na de twee resterende duels nog steeds gelijk zijn, dan volgt er een beslissingswedstrijd.

Vertrouwen tanken

Maar voor het eventueel zover is, zijn er voor Flevo Boys en SVZW nog twee duels te spelen. Beide ploegen spelen komende zaterdag thuis en op de laatste speeldag uit. Flevo Boys speelt nog thuis tegen nummer vijf SDV Barneveld en uit tegen nummer negen Go Ahead Kampen. SVZW neemt het nog op tegen nummer vier DETO en nummer acht Hierden.

Aankomend tegenstander SDV Barneveld tankte afgelopen zaterdag alvast vertrouwen voor de ontmoeting met Flevo Boys door op eigen veld nummer drie WHC met 2-0 te verslaan. Onur Tekay scoorde namens SDVB, de andere treffer was een eigen doelpunt van WHC.

Nachtmerrie in Barneveld

Mocht Flevo Boys de titel uiteindelijk mislopen dan zullen de gedachten nog wel even teruggaan naar 16 december van het vorig jaar. Toen beleefde Flevo Boys een nachtmerrie op bezoek in Barneveld. De ploeg kwam die wedstrijd met 0-4 voor, maar het verspeelde die zeer comfortabele voorsprong in de tweede helft en zag de stand nog 4-4 worden. Arnoud Post en Arjen Spaan (2x) hadden Flevo Boys bij rust op 0-3 gezet en na rust maakte Frank Post ook nog de 0-4. De buit leek dus binnen, maar Barneveld wist van de 71ste tot de 78ste minuut drie goals te maken. Flevo Boys leek eindelijk wakker, maar in de slotminuut ging het toch nog mis toen Niels Vlugt de gelijkmaker aantekende. Flevo Boys verspeelde dure punten. Puntverlies dat Flevo Boys aan het einde van de rit weleens heel duur zou kunnen komen te staan.

Zwart scenario voorkomen

Helaas voor Flevo Boys valt er aan dat resultaat niks meer te doen en dus moet het in de komende twee wedstrijden gaan gebeuren. Voor de ploeg is het te hopen dat SVZW tegen DETO of Hierden nog punten laat liggen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren gezien de uitstekende vorm waarin zij verkeren. Voor Flevo Boys is het dus zaak om twee keer ruim te winnen, al zal dat tegen Barneveld en Go Ahead Kampen zeker geen gemakkelijke opgave worden.

Afgezien van SVZW is het verschil voor Flevo Boys met de andere ploegen in de competitie zo enorm hoog dat het heel zuur zou zijn als de ploeg het niet zou redden, maar die kans is natuurlijk aanwezig. Aan Flevo Boys de taak om zo’n zwart scenario de komende twee duels te voorkomen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

 

Door Peter Santbergen - 14 mei 2018