Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – SDV Barneveld

Er waren wel kansen, maar een resultaat zat er voor Flevo Boys op bezoek bij koploper Eemdijk niet in. Na de ruime 4-0 nederlaag van afgelopen weekend heeft Flevo Boys nog drie competitieduels in 2022 om op korte termijn weg te komen uit de degradatiezone. Twee van die duels zijn thuis tegen clubs die nu onder Flevo Boys op de ranglijst staan. Te beginnen komende zaterdag om 15.00 uur tegen SDV Barneveld

Al snel werd duidelijk dat het voor Flevo Boys een moeilijke middag zou gaan worden tegen Eemdijk. De beginfase was nog in balans, maar na een kwartier was de eerste goede kans van de thuisploeg meteen raak. Flevo Boys zette daar in de eerste helft kansen voor Timon Rorije en Thomas Potters tegenover, maar die leverden geen gelijkmaker op. Vlak voor de thee verdubbelde Eemdijk de voorsprong: 2-0. Dat was ook de ruststand.

Het zat Flevo Boys aan het begin van de tweede helft niet mee, toen een poging van Thom Bos op de paal terechtkwam en een snelle aansluitingstreffer dus uitbleef. Twintig minuten voor tijd gooide Eemdijk de wedstrijd in het slot door de 3-0 te maken en vijf minuten daarna werd het uit een strafschop ook nog 4-0. Door deze ruime nederlaag tegen Eemdijk blijft Flevo Boys op de dertiende plaats staan, vier punten onder de nacompetitiestreep.

Krankzinnig

Er zijn drie ploegen in de competitie die het qua resultaat slechter doen dan Flevo Boys en dat zijn HZVV, SDV Barneveld en hekkensluiter d’Olde Veste. Die laatste twee clubs treft Flevo Boys nog voor de winterstop, beide keren thuis. Deze zaterdag komt Barneveld op bezoek in Emmeloord. Die ploeg won dit seizoen twee keer, speelde twee keer gelijk en verloor acht keer. Barneveld kreeg de meeste goals tegen van alle clubs (29) en bezet de voorlaatste plaats met acht punten, twee minder dan Flevo Boys.

Barneveld speelde afgelopen zaterdag spectaculair gelijk tegen nummer laatst d’Olde Veste, het werd 3-3. In dat duel kwam Barneveld op een 0-2 achterstand en stond het na negentig minuten zelfs nog met 1-3 achter. Diep in blessuretijd volgde echter een krankzinnige comeback door twee doelpunten van Ruano Taribuka.

Weggeven

De laatste keer dat Flevo Boys en SDV Barneveld elkaar in competitieverband troffen was in het seizoen 2017/2018. Dit was in de Eerste klasse D. In allebei de onderlinge duels gaf Flevo Boys een voorsprong weg. Thuis kwam het met 2-0 voor door goals van Madih Doufikar en Frank Post, maar verloor het nog met 2-3. Uit in Barneveld was het helemaal een beschamende vertoning. Flevo Boys kwam door twee goals van Arjen Spaan en treffers van Arnoud en Frank Post op een 0-4 voorsprong, maar speelde alsnog met 4-4 gelijk.

Uitgeschakeld

De generale repetitie voor het duel tegen Barneveld verliep voor Flevo Boys niet volgens plan. Dinsdag werd er met 2-3 verloren van eersteklasser ONS Sneek, waardoor het avontuur in de districtsbeker al snel voorbij is. Voor Flevo Boys scoorden Thom Bos en Gerben Visser. Zaterdag zal het beter moeten in de jacht op een resultaat tegen de directe concurrent.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 24 november 2022