Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DETO Twenterand

Zaterdag 23 september, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Flevo Boys – SDV Barneveld

Flevo Boys kwam afgelopen zaterdag niet in actie. De ploeg kon rustig genieten van het lange paasweekend, omdat er inhaalduels op het programma stonden. Alle concurrenten van Flevo Boys speelden wel, zelfs meerdere malen, en alle ploegen staan nu weer gelijk qua wedstrijden. Het overzicht in de Hoofdklasse B is dus weer terug. De concurrenten pakten hier en daar wat punten, maar het werd geen rampzalig weekend voor Flevo Boys. Voor de ploeg is het te hopen dat het dat komend weekend ook niet wordt, dan speelt Flevo Boys namelijk de hele belangrijke degradatiekraker tegen nummer vijftien SDV Barneveld.

Afgelopen zaterdag zat er dus niets anders op voor Flevo Boys dan toekijken en wachten, hopend dat de concurrentie Flevo Boys niet zou achterhalen of zelfs voorbij zou gaan op de ranglijst. De schade viel uiteindelijk mee. Alleen SC Genemuiden hielp niet mee. Dat verloor uit met 1-0 van één van de drie concurrenten van Flevo Boys, namelijk Oranje Nassau. Die andere twee concurrenten, NSC Nijkerk en SDV Barneveld, verloren afgelopen zaterdag allebei. Nijkerk uit met 3-1 bij onze buren van Urk en Barneveld thuis met 0-2 van AZSV. Zowel NSC Nijkerk als SDV Barneveld moest afgelopen maandag, met het paasontbijt in de benen, nog een wedstrijd inhalen. Helaas wist NSC Nijkerk daarin uit met 2-3 te winnen van ASZV. Barneveld had minder geluk. Zij kwamen thuis tegen koploper ACV nog op een 1-0 voorsprong, maar verloren uiteindelijk alsnog met 1-2. De winnende treffer van ACV viel in de vijfde minuut van de blessuretijd. Flevo Boys was daar uiteraard niet rouwig om.

Nog spannender

De stand onderin is nu nog spannender dan voorheen en er zijn nog maar vier wedstrijden te gaan. Het enige wat vaststaat, is dat ASV Dronten al gedegradeerd is en nog een hele kleine kans heeft om niet als hekkensluiter te eindigen, maar dat zal waarschijnlijk wel gaan gebeuren. Onder de streep staat SDV Barneveld, dat dus komende zaterdag naar Emmeloord moet. Barneveld heeft 21 punten, Flevo Boys staat daar met 26 punten net boven op plek veertien en dus op een nacompetitieplaats. Het verschil is al vijf punten en Flevo Boys kan zaterdag zo goed als zeker afstand nemen van directe degradatie door dat gat te vergroten naar acht punten. Boven Flevo Boys staat nummer dertien Oranje Nassau. Die ploeg heeft twee puntjes meer (28) dan Flevo Boys en evenveel als NSC Nijkerk, dat op de veilige twaalfde plaats staat. De verschillen zijn zeer klein. Flevo Boys speelt aanstaande zaterdag dus nog de cruciale wedstrijd tegen SDV Barneveld. Vervolgens speelt de ploeg nog uit tegen Staphorst, thuis tegen SDC Putten en op de laatste speeldag uit bij AZSV.

Welke tegenstanders volgen nog?

Overigens kan het voor Flevo Boys helemaal een mooi weekend worden. Want terwijl Flevo Boys speelt tegen SDV Barneveld, speelt Oranje Nassau thuis tegen NSC Nijkerk. Eén van die twee ploegen gaat zodoende punten verspelen, of allebei natuurlijk. Twee degradatiekrakers dus. Oranje Nassau speelt verder nog tegen AZSV (uit), de kraker tegen SDV Barneveld (thuis) en op de laatste speeldag tegen ACV (uit). Barneveld speelt nog tegen CSV Apeldoorn (thuis), Oranje Nassau (uit) en op de laatste speeldag thuis tegen ASV Dronten. NSC Nijkerk moet het, behalve tegen Oranje Nassau komende zaterdag, nog opnemen tegen SDC Putten (thuis), SC Genemuiden (uit) en op de laatste speeldag thuis tegen Eemdijk.

Pijnlijke nederlaag in Barneveld

In november van het vorige jaar liep Flevo Boys in Barneveld tegen een pijnlijke 2-1 nederlaag aan, waar het komende zaterdag voor moet waken. De eerste helft was nog in evenwicht, maar daarna ging het mis voor Flevo Boys. Het kwam in de 63e minuut nog wel op voorsprong via Frank Post, maar een goed uitgevoerde aanval die werd afgerond door Onur Tekay en een zondagsschot van Henk Buijs zorgden er alsnog voor dat de punten in Barneveld bleven. Flevo Boys zal revanche willen nemen voor die nederlaag en de punten dit keer eveneens in eigen huis willen houden.

Flevo Boys en degradatievoetbal

Met nog vier duels te gaan in de Hoofdklasse B zal de spanning onderin alleen maar toenemen. De vraag is of Flevo Boys, dat de afgelopen seizoenen nooit echt degradatiezorgen kende, daarmee om kan gaan en het zogeheten degradatievoetbal wel kan spelen. Er komen cruciale wedstrijden aan tegen SDC Putten, Staphorst en AZSV en natuurlijk aanstaande zaterdag te beginnen tegen SDV Barneveld, wetende dat Oranje Nassau en NSC Nijkerk dan ook tegen elkaar spelen. Flevo Boys zou het na dit weekend dus weer enigszins in eigen hand kunnen hebben of het kan nog verder de penarie in worden gedrukt. Spannend, stressvol en moeilijk wordt het zeker. Flevo Boys staat vijf punten boven de directe degradatiestreep, maar ook maar twee puntjes achter op de plek die zorgt voor rechtstreekse handhaving. Kortom, het kan nog alle kanten op. Zeker in deze wedstrijd heeft Flevo Boys dat extra steuntje in de rug nodig. Kom ze dus aanmoedigen! Het duel op Sportpark Ervenbos begint aanstaande zaterdag om half drie.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Pupil van de week: Luuk Pierik

1.    Hoe heet je en hoe oud ben je? Ik heet Luuk Pierik en ik ben 10 jaar oud.
2.    In welk team speel je en op welke positie speel je het liefst? Ik speel in JO11-2 en  ben de keeper van dit team.
3.    Wat vind je het leukst op de training? De oefeningen tijdens de keeperstraining van Henk Boer vind ik helemaal super,uitgangsposities,voetenwerk,vangtechniek,duiken, fanatiek en leerzaam, maar ook altijd tijd voor een grapje.
4.    Wat is je favoriete voetbalclub?Atletico Madrid.
5.    Wie is je favoriete voetballer? Dit is voor mij de doelman van Juventus,Buffon.
6.    Wat eet je het liefst? Spareribs.
7.    Heb je nog andere hobby’s of sporten?Nee,ik train 4 avonden bij de Flevo Boys en daarbuiten voetbal ik graag met vrienden.
8.    Wat wil je later worden? Profkeeper .
9.    Wat wordt de uitslag zaterdag tussen Flevo Boys en SDV Barneveld? Flevo Boys gaat winnen met 3-1.
10. Wat wil je zeggen tegen het eerste om ze aan te moedigen? Alleen samen kan je winnen!

 

 

Door Peter Santbergen - 18 april 2017