Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – BQ1887

Oefenwedstrijd zaterdag 6 juli, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Flevo Boys – Sparta Nijkerk

Een late treffer van de buren van SV Urk, die daardoor alsnog een overwinning pakten tegen DETO, zorgde ervoor dat Flevo Boys afgelopen weekend niet de nieuwe koploper werd van de Hoofdklasse B. Wel onderstreepte Flevo Boys de goede seizoenstart door de lastige uitwedstrijd tegen AZSV te winnen. Komende zaterdag wacht het thuisduel tegen nummer zes Sparta Nijkerk.

Voorafgaand aan de vorige speelronde hadden Flevo Boys en AZSV allebei nog niet verloren. Flevo Boys begon goed aan het duel in Aalten en had een halfuur lang een overwicht, dat ze vergaten in doelpunten uit te drukken. Daarna kreeg AZSV meer grip op het spel van de gasten, maar liet de thuisclub een paar kansen onbenut. Net voor het uur scoorde Johan Tiems namens Flevo Boys de 0-1 na een mooie individuele actie. De thuisploeg drong flink aan in de slotfase, maar was niet in staat om Rodney Rosink te passeren. AZSV had een puntje verdiend, maar kreeg uiteindelijk niks.

Omdat de wedstrijd van Flevo Boys eerder begon dan die van Urk, was Flevo Boys na afloop van de overwinning op AZSV even koploper van de Hoofdklasse B met elf punten uit vijf wedstrijden. Inmiddels staat de ploeg tweede op één punt van de Urkers. AZSV staat met tien punten op plek vier. Samen met nummer vijf Staphorst is Flevo Boys nu nog de enige ploeg in de competitie zonder nederlaag dit seizoen.

Lastige wedstrijd

Komende zaterdag staat er voor Flevo Boys een lastige thuiswedstrijd op het programma tegen Sparta Nijkerk. Die ploeg vinden we momenteel terug op de zesde plaats met acht punten. Sparta Nijkerk verloor dit seizoen verrassend van DETO met 1-0 en speelde gelijk tegen SVZW (0-0) en Staphorst (3-3). Er werd twee keer gewonnen. Dit gebeurde uit tegen Berkum (1-4) en afgelopen zaterdag thuis tegen één van de sterke ploegen dit seizoen, namelijk DUNO (2-1). Een eigen doelpunt bracht Sparta Nijkerk na iets meer dan een kwartier aan de leiding en zo’n vijf minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Deze treffer kwam op naam van Donny van der Wal. DUNO kwam in de blessuretijd nog terug tot 2-1, maar die treffer kwam te laat voor een resultaat.

Historie

In het seizoen 2016/2017 troffen Flevo Boys en Sparta Nijkerk elkaar voor het laatst in competitieverband. De wedstrijd in Emmeloord eindigde begin september 2016 in een 1-1 gelijkspel. Flevo Boys kwam vlak voor het kwartier op een 1-0 voorsprong door een treffer van William de Boer, maar twee minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Daar bleef het ook bij. Eind januari 2017 stond de ontmoeting in Nijkerk op het programma. Het werd voor Flevo Boys een wedstrijd om snel te vergeten, want de thuisploeg won met 3-0. Jesse Betaze maakte namens Flevo Boys een eigen doelpunt in dat duel. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst aan het eind van dat seizoen was tien punten in het voordeel van Sparta Nijkerk, dat als zevende eindigde.

Geslepen ploeg

Flevo Boys zal komende zaterdag toch stiekem met een schuin oog kijken naar Doorwerth, waar nummer drie DUNO het opneemt tegen koploper Urk in de topper van deze speelronde. Wie had dat voorafgaand aan het seizoen verwacht. Bij een gunstig resultaat op dat veld kan Flevo Boys de koppositie zaterdag overnemen. Al moet het daar natuurlijk zelf eerst voor zien te winnen en dat zal tegen een geslepen ploeg als Sparta Nijkerk nog een lastige klus worden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 2 oktober 2018