Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Voorbeschouwing Flevo Boys – SV Huizen

Flevo Boys had goede zaken kunnen doen in de kelder van de Vierde divisie B, maar hield aan het treffen met directe concurrent HZVV een punt over. De verschillen onderin blijven klein en de spanning groot. Komende zaterdag om 15.00 uur zullen er wat revanchegevoelens leven bij Flevo Boys. Dan komt namelijk middenmoter SV Huizen op bezoek in Emmeloord. Tegen die ploeg werd voor de winterstop de grootste nederlaag van het seizoen geleden.

Voorafgaand aan het uitduel tegen HZVV van afgelopen weekend wist Flevo Boys dat het de ploeg uit Hoogeveen op de ranglijst kon passeren bij een overwinning. Maar de thuisclub schoot uit de startblokken en kwam na iets meer dan een kwartier op 1-0 nadat Sander Dzemidzic balverlies van Flevo Boys afstrafte door na een snelle counter keurig in de verre hoek raak te schieten. Flevo Boys kon daar weinig tegenover zetten en ging met een achterstand de rust in.

Snel na de pauze werd de stand gelijkgetrokken toen Johan Tiems na een vrije trap de afvallende bal voor zijn voeten kreeg en scoorde. Diezelfde Tiems had daarna ook de 1-2 op zijn schoen, maar de voorsprong voor Flevo Boys kwam er niet. Later in de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht, met de 1-1 eindstand als resultaat. Daarbij zullen beide ploegen zich ook realiseren dat ze in ieder geval niet verloren hebben van de concurrent.

Stand van zaken

Flevo Boys blijft op de veertiende plaats staan met 16 punten, één minder dan nummer dertien HZVV en nummer twaalf Berkum. De nummers dertien en veertien spelen aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen degradatie. De nummers vijftien en zestien degraderen rechtstreeks. Nummer voorlaatst is nu SDV Barneveld met één punt minder dan Flevo Boys en hekkensluiter is d’Olde Veste, dat vijf punten minder heeft dan Flevo Boys.

Het volgende duel van Flevo Boys is komende zaterdag tegen SV Huizen. De club uit Noord-Holland staat op de negende plaats met 23 punten. De degradatiezone is ook voor hen dus niet heel ver weg. Huizen won dit seizoen zes keer, speelde vijf keer gelijk en moest zeven nederlagen slikken. De laatste twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel: 2-2 tegen WV-HEDW en 1-1 afgelopen weekend tegen d’Olde Veste.

Dramatische middag

Flevo Boys heeft slechte herinneringen aan Huizen. Eerder dit seizoen, op de vierde speeldag, verloor het namelijk met 5-0. Dat is tot nu toe de grootste nederlaag van dit seizoen. Mede door persoonlijke fouten stond het na 17 minuten al 3-0. Tussen de 2-0 en 3-0 zat nog geen minuut speeltijd. Bij rust was het zelfs 4-0. Op deze dramatische middag eindigde Flevo Boys ook nog eens met tien man na een rode kaart voor Yander Zandbergen.

Houvast

Van de laatste vijf competitiewedstrijden verloor Flevo Boys er slechts één. Die serie bevat weliswaar drie keer een gelijkspel, maar geeft wel enige houvast. Er worden resultaten geboekt, terwijl Flevo Boys in de eerste seizoenshelft geregeld misgreep en gelijkwaardige wedstrijden vaak tóch verloor. Tegen Huizen mag het komende zaterdag proberen de eerste thuisoverwinning van 2023 binnen te slepen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 8 februari 2023