Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys

Zomerstop 16 juli tot 6 augustus
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Flevo Boys – SVZW

Er staat komende zaterdag een heuse topper op het programma in de Eerste klasse D. Flevo Boys is na twee zeges in de eerste twee wedstrijden koploper en krijgt zaterdag nummer twee SVZW uit Wierden in Emmeloord op bezoek.

Na de 5-1 zege in de eerste thuiswedstrijd tegen DETO zette Flevo Boys afgelopen zaterdag de goede lijn meteen door. In Wezep werd ook de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen met ruime cijfers gewonnen, tegen WHC werd het 1-4. Flevo Boys begon goed aan de wedstrijd door gelijk druk naar voren te zetten, dit op een nat en glad veld. Het resulteerde in de eerste kans voor Flevo Boys, een schot van Doufikar dat net voorlangs ging. De kansen voor WHC waren spaarzaam. Flevo Boys bleef kansen creëren, een schot van Doufikar op de paal werd in de rebound ingeschoten door Arjen Spaan en dat betekende de 0-1. Door een fout van de keeper van WHC kreeg Flevo Boys een penalty, Jarno van der Wal eiste de bal op en scoorde de 0-2. Dit was ook de ruststand. Flevo Boys had zichzelf nog wel meer kunnen belonen, maar liet dat na.

In de tweede helft werd het spel fysieker. Vlak voor tijd scoorde Timon Rorije de 0-3. Twee minuten later maakte WHC de eretreffer, 1-3. In de extra tijd kreeg Flevo Boys nog twee kansen. Aran Nijboer gleed vlak voor het doel uit en de tegenstander wist de bal nog net van de lijn te halen, maar in dezelfde minuut maakte Doufikar de 1-4. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. Door de twee zeges en het goede doelsaldo mocht Flevo Boys zich opnieuw voor in ieder geval een week koploper noemen.

Gewonnen derby

Aankomend tegenstander SVZW uit Wierden won ook de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen. Op de eerste speeldag won de ploeg uit met 0-3 van FC Zutphen. Afgelopen zaterdag stond er gelijk een derby op het programma. Thuis tegen Vroomshoopse Boys won SVZW met 1-0. Na een afwachtend begin pakten beide ploegen een aantal delen van de wedstrijd het initiatief. Dit resulteerde in meerdere kansen voor beide teams, waarbij de keepers hun mannetje stonden. De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt vanaf de strafschopstip. Op slag van rust kreeg de thuisploeg, SVZW, onder luid protest van de tegenstander een strafschop, vanwege hands binnen de zestien van een speler van Vroomshoopse Boys. Deniz Sahbaz maakte geen fout, zette SVZW op voorsprong en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn.

Historie

SVZW speelde vanaf het seizoen 2010/2011 een aantal jaren in de Hoofdklasse en in het seizoen 2011/2012 zelfs een seizoen in de Topklasse. In het seizoen 2015/2016 volgde echter degradatie uit de Hoofdklasse. De ploeg uit Wierden eindigde dat seizoen als elfde en verloor in de nacompetitie met 2-1 van Brielle. De laatste keer dat Flevo Boys en SVZW elkaar in competitieverband troffen was in dat seizoen 2015/2016. Flevo Boys won dat seizoen twee keer van SVZW. In Emmeloord werd het 3-2. Flevo Boys stond in dat duel al na een half uur op een 3-0 voorsprong door goals van Arnoud Post, Jarno van der Wal en Allan Bakker. Het werd nog 3-2, maar de zege kwam er uiteindelijk wel voor Flevo Boys. In Wierden won Flevo Boys met 0-2 door goals van Frank Post en William de Boer. Het eindigde dat seizoen als zesde.

Positieve stemming

Een zege op de nummer twee zal een enorme boost aan het zelfvertrouwen van Flevo Boys geven en de ploeg het gevoel geven dat het echt hoge ogen kan gaan gooien in deze Eerste klasse. Het seizoen is echter nog lang. Een zege op SVZW betekent natuurlijk niet dat de champagne alvast koud gezet kan worden. Wel zal het de positieve stemming ten goede komen. De wedstrijd begint komende zaterdag om 14:30 uur op Sportpark Ervenbos. Daar kunt u dan ook meteen een aantal nieuwe stoeltjes op de tribune bewonderen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 3 oktober 2017