Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – Urk

Sportpark Ervenbos is zaterdagmiddag om 15.00 uur het decor voor één van de mooiste affiches in de Hoofdklasse B: de polderderby tussen Flevo Boys en Urk. Voor beide ploegen altijd een wedstrijd die op zichzelf staat, maar tegelijkertijd één met wisselende belangen voor de ranglijst. En Flevo Boys heeft bovendien kans op revanche.

De generale repetitie voor de wedstrijd tegen Urk verliep voor Flevo Boys niet volgens plan. Afgelopen weekend gingen de Emmeloorders met 2-0 onderuit op bezoek bij DETO in Vriezenveen, waardoor Flevo Boys na drie overwinningen op rij weer met beide benen op de grond werd gezet. Er waren genoeg kansen, maar voor Flevo Boys viel de bal net niet goed. Er werd wel gescoord, maar een treffer van Timon Rorije werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na een doelpuntloze eerste helft brak DETO na iets minder dan een uur de ban: 1-0. Flevo Boys wisselde aanvallend in de hoop toch nog een punt mee te nemen, maar het werd uiteindelijk in de omschakeling geklopt en bleef met lege handen achter. Door de 2-0 nederlaag verzuimde Flevo Boys de vijfde plaats op de ranglijst over te nemen en zakte het zelfs naar plaats zeven, omdat DETO passeerde.

Kampioenschap

SV Urk kende een uitstekende voorbereiding op de polderderby. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten won in eigen huis met 3-0 van SDC Putten door treffers van Jelle de Boer, Hessel Snoek en een eigen doelpunt. Urk blijft door deze zege meedoen om het kampioenschap. Als nummer drie heeft het nu evenveel punten (41) als nummer twee RKAV Volendam en slechts twee punten minder dan koploper Genemuiden.

Revanche

Flevo Boys heeft nog wat goed te maken tegen Urk en mikt dit weekend op revanche. Eerder dit seizoen, op 25 september, verloor Flevo Boys namelijk de polderderby op bezoek bij Urk met 3-0. Grote man bij de Urkers was topscorer Hessel Snoek. Hij maakte een hattrick en scoorde alle drie die doelpunten met het hoofd. Het was slechts één van de drie wedstrijden dit seizoen waarin Flevo Boys zelf niet tot scoren kwam.

Twee derby’s

Het is alweer een tijdje geleden dat Urk in de competitie op bezoek kwam in Emmeloord, want de vorige twee polderderby’s op Sportpark Ervenbos werden vanwege de coronaregels niet gespeeld. Eindelijk weer een derby voor thuispubliek, dat is iets om naar uit te kijken.

Overigens wordt er komende zaterdag nóg een polderderby gespeeld. Om 14.00 uur speelt Flevo Boys Dames 1 namelijk ook tegen Urk, maar dan uit. Laten we hopen dat we de zaterdag kunnen afsluiten met twee Emmeloordse overwinningen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 29 maart 2022