Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DUNO D

Zaterdag 4 mei 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Flevo Boys – VENO

Na tien wedstrijden in het nieuwe seizoen ligt de competitie in de Hoofdklasse B komende zaterdag even stil. Dan staat namelijk de eerste ronde van de districtsbeker op het programma. Flevo Boys heeft goede herinneringen aan dit toernooi, omdat het de editie van vorig seizoen won in de finale tegen Urk. Bekerhouder Flevo Boys mag deze titel vanaf komend weekend gaan verdedigen en speelt in de eerste ronde tegen VENO uit Vollenhove, dat uitkomt in de Derde klasse van het zondagvoetbal.

Afgelopen zaterdag slaagde Flevo Boys er niet in het slechte gevoel na de 2-0 uitnederlaag tegen Urk van zich af te spoelen door een overwinning te boeken. Al was de ploeg daar wel heel dichtbij. Tot twee keer toe gaf Flevo Boys een voorsprong weg tegen nummer voorlaatst WHC uit Wezep: 2-2. In het begin leek het een makkelijke middag voor Flevo Boys te gaan worden, want na drie minuten kopte Aran Nijboer de 1-0 tegen de touwen. Daarna ging het niveau van de wedstrijd echter achteruit en nog voor het kwartier had WHC de gelijkmaker al in het net liggen via Jonathan van Marle. Beide ploegen leken met die 1-1 aan de thee te gaan, maar vijf minuten voor rust zette Aron Strengholt Flevo Boys toch weer op voorsprong door een door de WHC-keeper slecht verwerkt schot van collega Ivar Span binnen te tikken.

Na rust kreeg Strengholt al snel de kans zichzelf tot matchwinner te kronen. Na een overtreding op Madih Doufikar ging de bal op de stip, maar Strengholt schoot de penalty te slap in. Het spel ging daarna alle kanten op, maar het lukte Flevo Boys niet de zege over de streep te trekken. Met een vrije trap zorgde Jochem Oude Booyink ervoor dat WHC alsnog een punt wist te pakken. Dit betekende voor Flevo Boys het derde gelijkspel van dit seizoen. De ploeg bezet met vijftien punten nu de zesde plaats, WHC blijft voorlaatste met vijf punten.

Voorrondes

Komende zaterdag hoeft er even niet naar de ranglijst gekeken te worden, maar gaat de focus op het bekeravontuur. Waar Flevo Boys eerder dit seizoen in de voorrondes van de KNVB-beker sneuvelde, krijgt de ploeg nu een nieuwe kans in de districtsbeker. Tegenstander in de eerste ronde is SV VENO uit Vollenhove. Die ploeg komt uit in de Derde klasse D van de zondagamateurs, na vorig seizoen kampioen te zijn geworden, en bezet daar momenteel de derde plaats met zestien punten uit zeven duels. Afgelopen zondag won de ploeg thuis met 4-2 van DIO Oosterwolde en daardoor is het drie wedstrijden op rij ongeslagen. VENO mag meedoen aan het hoofdtoernooi van de districtsbeker, omdat de ploeg eerste eindigde in de voorrondepoule met Alcides 2, FC Kraggenburg en Scheerwolde. VENO wist alle wedstrijden in die poule te winnen.

Bekerwinnaar

Flevo Boys is als ploeg uit de Hoofdklasse automatisch geplaatst voor de eerste echte ronde van de districtsbeker Noord. De Emmeloorders bewaren goede herinneringen aan dit toernooi, afgelopen seizoen won Flevo Boys namelijk die districtsbeker. Na zeges op DESZ (0-4), FC Meppel (0-1), Mamio (3-1), Be Quick 1887 2 (1-4), FCV (4-0) en Staphorst (1-3) bereikte Flevo Boys de finale tegen Urk. Op Urk werd er vervolgens ietwat geflatteerd, maar terecht, met 0-4 gewonnen door een strafschop van Aron Strengholt en goals van Frank Post (2x) en Timon Rorije. Het was voor het eerst sinds de bekerwinst in 1991 dat Flevo Boys er met deze prijs vandoor wist te gaan.

Prolongeren

Als bekerhouder zal Flevo Boys dus moeten proberen die titel te gaan prolongeren, maar dat gaat uiteraard lastig genoeg worden. Als winnaar ben je nu immers de te kloppen ploeg. Voor Flevo Boys is dit bekerduel tevens een kans om de wisselvallige reeks van de afgelopen weken in de competitie voorlopig een halt toe te roepen door te winnen en daarmee gelijk ook door te dringen tot de volgende ronde van de beker, die hopelijk opnieuw eindigt in een mooi succesverhaal. Het thuisduel begint komende zaterdag om 17:00 uur.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 7 november 2018