Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Winterstop

Voorbeschouwing Flevo Boys – Vroomshoopse Boys

Flevo Boys beleefde afgelopen zaterdag het ideale scenario. De ploeg hoefde zelf niet te spelen en zag hoe concurrenten SVZW en DETO tijdens het inhaalprogramma allebei hun wedstrijd verloren. Flevo Boys blijft daardoor met een riante voorsprong aan kop staan in de Eerste klasse D en kan komende zaterdag proberen deze voorsprong verder uit te bouwen. Dan wacht er op het eigen Sportpark Ervenbos een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Vroomshoopse Boys.

De laatste twee competitiewedstrijden die Flevo Boys speelde eindigden in een gelijkspel. Eerst was er de pijnlijke 4-4 tegen SDV Barneveld, waarbij Flevo Boys een 0-4 voorsprong uit handen gaf en twee weken geleden speelde de ploeg de topper tegen nummer twee SVZW met 1-1 gelijk. SVZW kwam in die wedstrijd op voorsprong na een strafschop gescoord te hebben. Flevo Boys kreeg daarna ook een strafschop, maar deze werd door Aron Strengholt op de paal geschoten. Frank Post zorgde even later toch voor de gelijkmaker. 1-1 was uiteindelijk ook de eindstand, al werd er nog wel een treffer van Flevo Boys afgekeurd.

Verrassend

Een paar dagen later won Flevo Boys in de districtsbeker met 3-1 van Mamio uit Groningen, uitkomend in de Derde klasse. Madih Doufikar scoorde al na twee minuten. Mamio maakte nog in de eerste helft gelijk, maar Flevo Boys bekerde uiteindelijk verder door een vrije trap van Madih Doufikar en een strafschop van Aron Strengholt. In het afgelopen weekend was de ploeg vrij en zodoende konden concurrenten SVZW en DETO inlopen op de koploper, maar beide ploegen lieten dat na. SVZW verloor thuis zeer verrassend met 1-3 van laagvlieger Hierden, terwijl DETO uit met 2-1 verloor bij WHC. Flevo Boys houdt dus de voorsprong van vijf punten op SVZW en zes punten op DETO. Er zijn nog elf wedstrijden te spelen.

Hekkensluiter

De eerste van die resterende elf wedstrijden speelt Flevo Boys komende zaterdag thuis tegen Vroomshoopse Boys. Die ploeg vinden we terug op de laatste plaats in de competitie met maar zeven punten uit vijftien wedstrijden. Vroomshoopse Boys wist dit seizoen pas één wedstrijd te winnen en dat was op de openingspeeldag tegen WHC, het werd 3-2. Verder werd er tien keer verloren en vier keer gelijkgespeeld, één van die vier remises was afgelopen zaterdag. Tijdens deze inhaalspeelronde pakte Vroomshoopse Boys thuis een punt tegen SDV Barneveld, het werd 1-1. De treffer van Vroomshoopse Boys viel pas in diep in de blessuretijd en werd gemaakt door middenvelder Leon Dogger. De laatste plaats waar Vroomshoopse Boys nu staat betekent aan het einde van dit seizoen rechtstreekse degradatie. De plekken twaalf en dertien betekenen nacompetitie, het verschil met nummer dertien FC Zutphen is slechts één punt. De veilige elfde plaats is een stuk verder uit het zicht voor nummer veertien Vroomshoopse Boys, namelijk negen punten.

Eerder in Vroomshoop

Eerder dit seizoen speelden beide ploegen ook al tegen elkaar, dit gebeurde halverwege oktober in Vroomshoop. Flevo Boys kwam in dat duel al vroeg op achterstand door een doelpunt van Ton Kunst. Voor de rust stond Flevo Boys echter al weer op voorsprong door treffers van Madih Doufikar en Bjorn Adams. In de tweede helft bouwden de bezoekers de voorsprong uit. Frank Post maakt de 1-3 en Madih Doufikar scoorde zijn tweede en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.

In eigen hand

De topwedstrijden van de afgelopen weken tegen DETO en SVZW is Flevo Boys goed doorgekomen en dus kan het met vertrouwen toewerken naar het einde van de competitie. Met een aardige voorsprong op de concurrentie heeft Flevo Boys alles in eigen hand wat betreft het kampioenschap en de promotie. Als de ploeg daar echt serieus voor wil gaan, dan mag het komende zaterdag simpelweg niet verliezen van de hekkensluiter. Zeker niet in de wetenschap dat de twee concurrenten allebei een lastige uitwedstrijd voor de boeg hebben. De wedstrijd van Flevo Boys begint komende zaterdag om half drie, als het weer het tenminste toelaat.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 28 februari 2018