Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing Flevo Boys – VV DUNO

De spelers van Flevo Boys konden afgelopen zaterdag even het hoofd leegmaken en genieten van Koningsdag. Met een opgeladen accu wordt nu koers gezet richting het einde van de competitie en dat wordt spannend. Door drie nederlagen op rij staat Flevo Boys namelijk nog maar drie puntjes boven de nacompetitiestreep. Voor de Emmeloorders resten nog vier duels, te beginnen komende zaterdag thuis tegen DUNO.

Na gevoelige 0-1 nederlagen tegen directe concurrenten Berkum en met name Buitenpost begon de situatie er voor Flevo Boys een stukje penibeler uit te zien. Het gat met de nacompetitie slonk en dus moet de promovendus er serieus rekening mee houden dat het seizoen over vier competitiewedstrijden nog niet ten einde is. Ook de wedstrijd in de week voor Koningsdag ging verloren, dit keer uit in Assen op bezoek bij hoogvlieger ACV. Eerder dit seizoen had Flevo Boys ACV nog op 1-1 gehouden, maar dit keer lukte dat niet. Aran Nijboer opende na twintig minuten nog wel de score, maar tien minuten later had Gijs Jasper de 1-1 alweer op het scorebord gezet. Flevo Boys zakte daarna steeds meer in en verdedigde het punt. Het had nog mazzel dat Rodney Rosink een strafschop stopte, maar een kwartier voor tijd viel de tegentreffer alsnog. Marco van der Heide maakte de 2-1 en liet Flevo Boys opnieuw met lege handen achter.

De stand van zaken

Flevo Boys bezet door deze nederlaag de elfde plaats in de Hoofdklasse B. Van de zestien clubs degraderen de onderste twee rechtstreeks en moeten de nummers dertien en veertien het vege lijf zien te redden in de gevreesde nacompetitie, van waaruit Flevo Boys vorig jaar juist de stap omhoog maakte. De huidige nummer dertien in CSV Apeldoorn, dat een achterstand van drie punten heeft op Flevo Boys. Tussen die twee ploegen staat nog nummer twaalf Buitenpost. De Friezen wonnen recent dus de cruciale wedstrijd tegen Flevo Boys met 0-1 en hebben slechts één punt minder dan de Emmeloorders. Slechts één punt daarachter staat nummer veertien WHC, dat maandag de inhaalwedstrijd tegen Buitenpost met 1-4 won. Gezien de voorsprong op de belangrijkste concurrent CSV Apeldoorn heeft Flevo Boys lijfsbehoud dus nog in eigen hand, maar er wacht een lastig programma met onder meer Staphorst en Excelsior’31 als tegenstanders.

Belabberd

Daarnaast wacht voor Flevo Boys nog de thuiswedstrijd tegen medepromovendus DETO Twenterand en dus eerst nog komende zaterdag thuis tegen DUNO uit Doorwerth. Zij promoveerden afgelopen seizoen ook naar de Hoofdklasse B en zijn net als Flevo Boys nog niet zeker van handhaving. De nummer negen heeft twee punten meer dan Flevo Boys en dus een gat van vijf punten met de nacompetitieplekken. De vorm van DUNO de laatste weken is net als bij Flevo Boys belabberd. DUNO verloor ook de laatste drie duels. Twee weken geleden ging het keihard met 4-1 onderuit tegen nummer voorlaatst DETO, ondanks dat DUNO na twee minuten al op voorsprong kwam. De ploeg uit Gelderland speelt de resterende wedstrijden echter nog wel tegen allemaal concurrenten onderin. Eerst tegen Flevo Boys en daarna nog tegen Buitenpost, CSV Apeldoorn en hekkensluiter SVZW.

Rode regen in Doorwerth

Eerder dit seizoen, in de tweede speelronde, speelden Flevo Boys en DUNO ook al tegen elkaar. In Doorwerth eindigde het treffen tussen de twee promovendi in 1-1. In de blessuretijd van de eerste helft brak Johan Tiems de wedstrijd open door aan de buitenspelval te ontsnappen en de 0-1 te maken. Na rust verdedigde Flevo Boys de voorsprong en viel DUNO aan. Dat resulteerde een kwartier voor tijd uiteindelijk in de 1-1 van Kevin Sissing, nadat Aron Strengholt even daarvoor met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd. De frustraties liepen daarna op bij Flevo Boys en de ploeg speelde de wedstrijd uit met negen man. Aanvoerder Aran Nijboer kreeg een directe rode kaart na aanmerkingen op de arbitrage. Een slotoffensief van DUNO om met twee man meer toch nog de overwinning uit het vuur te slepen mocht niet meer baten en zo bleef het 1-1. Voor Flevo Boys was dit het begin van een goede serie, want de drie duels daarna werden allemaal gewonnen.

Realiteit

Door die goede serie aan het begin van het seizoen hielden veel mensen er lange tijd geen rekening mee dat de nacompetitie tegen degradatie nog tot de mogelijkheden voor Flevo Boys zou behoren. Helaas is de realiteit dat die nacompetitie ondanks een gat van drie punten eerder dichterbij is dan ver weg. Dit komt omdat Flevo Boys in de belangrijke wedstrijden tegen de concurrenten met lege handen achterbleef en omdat een moeilijk slotprogramma nou ook niet echt een boost is voor het vertrouwen. Een overwinning op DUNO in de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen en gunstige resultaten op de andere velden kunnen die stemming echter helemaal doen omslaan.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 1 mei 2019