Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – VV Jubbega

Een droomstart. Zo kun je het begin van het nieuwe seizoen van Flevo Boys het beste beschrijven. In de eerste speelronde werd op bezoek bij Alcides in Meppel meteen een 0-3 overwinning geboekt. Met de eerste drie punten in de tas maakt Flevo Boys zich nu op voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie. Komende zaterdagmiddag om 15.00 uur komt VV Jubbega op bezoek op Sportpark Ervenbos.

Foto: Annalies Klompe

Younes El Ghamarti, die deze zomer terugkeerde in Emmeloord, was de grote man tegen Alcides. Hij zorgde na twintig minuten voor de 0-1 en tekende daarmee voor de eerste treffer van Flevo Boys in de nieuwe competitie. Snel daarna leek die voorsprong weer te verdwijnen toen Alcides een penalty kreeg. Maar daar stak keeper Klaas Boersma een stokje voor, hij pakte de strafschop. Mede daardoor ging Flevo Boys met een voorsprong de rust in.

Net als in de eerste helft kwam Flevo Boys ook na rust nauwelijks in de problemen. Na bijna een uur spelen viel dan ook de verdiende 0-2, opnieuw van de voet van El Ghamarti. Het slotakkoord was een kwartier voor tijd voor Johan Tiems, die op aangeven van Thomas Potters voor de 0-3 zorgde. Door deze zorgeloze overwinning bezet Flevo Boys na één speelronde de tweede plaats in de Eerste klasse I.

Valse start

Na de uitwedstrijd in Meppel staat komende zaterdag om 15.00 uur de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor Flevo Boys. Tegenstander is VV Jubbega, de vorige club van keeper Klaas Boersma. Jubbega begon het seizoen afgelopen zondag thuis met een 1-2 nederlaag tegen KHC. Een valse start dus voor de club uit Friesland.

Bij rust stond het nog 0-0. Na de pauze kwam Jubbega op een 1-0 voorsprong, maar de bezoekers uit Kampen wisten die stand alsnog om te draaien. De winnende treffer viel een kwartier voor tijd. KHC speelde een deel van de tweede helft met een man minder na een rode kaart.

Stabiel

VV Jubbega speelt sinds het seizoen 2020/2021 in de Eerste klasse en was de afgelopen twee jaar een stabiele middenmoter. Vorig seizoen eindigde de ploeg als zesde en het seizoen daarvoor als vijfde. In de selectie van Jubbega komen we een oude bekende tegen, namelijk Ivar Span. De middenvelder was de afgelopen zes seizoenen actief voor Flevo Boys.

Andere bekende namen bij de Friezen zijn die van oud-profs Henrico Drost en Xander Houtkoop. Trainer van VV Jubbega is Joop Gall, oud-coach van onder meer BV Veendam, Go Ahead Eagles en FC Emmen.

Goede lijn  

In de voorbereiding en het bekertoernooi zette Flevo Boys al uitstekende resultaten neer, gekoppeld aan goed spel en vaak veel doelpunten. Het is dan ook prettig om te zien dat dat in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen ook het geval was. Dat geeft weer een extra boost richting het duel van zaterdag voor eigen publiek. Nu is het zaak om de goede lijn door te trekken en de komende weken echt een vliegende start te maken.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 26 september 2023