Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Flevo Boys – VV Katwijk

Na een wisselvallige start van de competitie kan Flevo Boys komende dinsdag de Hoofdklasse B even op een lager pitje zetten en de aandacht verleggen. Want na twee kwalificatierondes te hebben overleefd wacht nu een wedstrijd in de grote KNVB-beker. Voor een plek in de volgende ronde moet Flevo Boys nu zien af te rekenen met VV Katwijk, dat middenmoter is in de Tweede Divisie.

Na drie duels ongeslagen te zijn geweest moest Flevo Boys deze zaterdag weer een nederlaag incasseren. SDC Putten, dat bovenin meedraait, bleek met 3-1 te sterk. De wedstrijd was al na zo’n tien minuten praktisch verloren. Na vier minuten zorgde Kees Pluim voor de 1-0 en vlak daarna zorgde Jurian van den Brink met een schitterende uithaal voor de 2-0. Flevo Boys verzuimde vervolgens om het duel weer spannend te maken, omdat Yumé Ramos een strafschop gered zag worden door de keeper. Het zat de bezoekers ook niet mee.

In de tweede helft lukte het Flevo Boys niet om snel iets terug te doen en zo zicht te houden op een resultaat. Putten kreeg de beste kans op de 3-0, maar oog in oog met de keeper zag Vincent ter Burg Rodney Rosink uitstekend redden. De derde treffer viel even later alsnog via Jordy van Selm. Voor Flevo Boys zat er niets meer in dan een eretreffer van Ramos een kwartier voor tijd en een hard schot op de paal van Björn Adams. De 3-1 eindstand betekende voor Flevo Boys de derde nederlaag van dit seizoen. De club zakte daardoor naar de twaalfde plaats. Putten steeg door de zege juist twee plekken en is medekoploper, maar staat op doelsaldo tweede.

De vorige ronde(s)

Midweeks gaat Flevo Boys dus aantreden tegen VV Katwijk. Zij spelen in de Tweede Divisie, het derde niveau in Nederland. Twee seizoenen geleden werd Katwijk kampioen en mocht het zich de beste amateurclub van Nederland noemen. Nu staan zij zevende met veertien punten. Deze zaterdag werd op bezoek bij Kozakken Boys met 0-0 gelijkgespeeld. Katwijk bereikte de eerste ronde van de KNVB-beker door in de tweede kwalificatieronde met 2-3 te winnen van rivaal Quick Boys. Katwijk won die derby na een verlenging. Flevo Boys rekende in de eerste kwalificatieronde af met RKSV Mierlo-Hout na goals van Ramos, Nijboer en Strikwerda en in de tweede kwalificatieronde bleef het tegen EVV 0-0 en zegevierde Flevo Boys na penalty’s.

Topklasse

Katwijk is de laatste jaren steevast in de top van het amateurvoetbal te vinden en dus is het alweer een tijdje geleden dat zij tegen Flevo Boys speelden in een officieel duel. In het seizoen 2010/2011 troffen beide teams elkaar in de Topklasse, dat dat jaar nieuw was. In Emmeloord won Flevo Boys dat seizoen met 2-1 door doelpunten van Marco van der Heide en Tjeerd Korf. Katwijk won vervolgens in eigen huis met 2-1 van de Emmeloorders door een winnende treffer in de laatste minuut. Voor Flevo Boys scoorde Van der Heide in dat duel en kreeg Jeroen de Groot een rode kaart. Katwijk eindigde dat seizoen als vierde, terwijl Flevo Boys veertiende werd en degradeerde naar de Hoofdklasse.

Spoken

Flevo Boys mag aan de KNVB-beker meedoen, omdat het vorig seizoen de districtsbeker won. En het is nu al verder in dit toernooi dan het vorig jaar kwam, toen het in de tweede kwalificatieronde strandde tegen OJC Rosmalen. Katwijk haalde vorig seizoen wel het hoofdtoernooi, maar vloog er in de eerste ronde uit nadat SC Heerenveen nipt met 0-1 won. Dat willen ze dit jaar beter doen en op basis van het niveauverschil is Katwijk de favoriet ten opzichte van Flevo Boys. Het elftal van trainer Kevin Waalderbos heeft echter het thuisvoordeel en in de beker kan het doorgaans spoken. De vraag is of dat dinsdagavond vanaf 19:45 uur op Sportpark Ervenbos ook het geval zal zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 27 oktober 2019