Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Zaterdag 26 januari 2019, aanvang 15:00 uur
Sportcomplex de Ebbenhorst

Voorbeschouwing Go Ahead Kampen – Flevo Boys

Lange tijd leek Flevo Boys de gedoodverfde titelkandidaat in de Eerste klasse D, maar door het falen op beslissende momenten lijkt de ploeg uiteindelijk toch met lege handen te komen staan. Afgelopen zaterdag gaf de ploeg opnieuw een voorsprong weg tegen Barneveld en door de zege van SVZW is de titel zo goed als verspeeld. Wat rest is de laatste competitiewedstrijd en waarschijnlijk de nacompetitie om alsnog promotie te bewerkstelligen.

De uitwedstrijd tegen SDV Barneveld was dit seizoen de grootste nachtmerrie voor Flevo Boys. Het verspeelde in dat duel een 0-4 voorsprong, waarna het 4-4 werd. In de strijd om de titel moest Flevo Boys ervoor zorgen dat dat afgelopen zaterdag niet opnieuw gebeurde, maar helaas liep het anders. Flevo Boys stond bij de rust met 2-0 voor in eigen huis door treffers van Madih Doufikar en een fraaie volley van Frank Post. De bezoekers uit Barneveld kregen ook een aantal kansen, maar zij troffen geen doel. De ruststand in Emmeloord was 2-0.

Kleine kans

Na rust was het voor Flevo Boys zaak om de voorsprong vast te houden en waar mogelijk uit te breiden. Het omgekeerde gebeurde echter. Nadat doelman Rodney Rosink Flevo Boys een paar keer had gered, kwam Barneveld via Lesley de Vette toch terug tot 2-1. Niet lang daarna maakte Onur Tekay zelfs de 2-2 en gingen de gedachten weer terug naar het uitduel met Barneveld. Het werd zelfs nog erger toen Rodney Rosink bij een vrije trap blunderde. Hij liet de bal los en zag Ruwano Taribuka de 2-3 maken. Dit was ook de eindstand. Doordat SVZW thuis wel ruim won van DETO (4-1) staat die ploeg nu op pole position voor het kampioenschap met een voorsprong van drie punten en een beter doelsaldo. SVZW heeft komende zaterdag uit tegen Hierden aan een punt genoeg voor de titel en promotie. En gezien hun uitstekende vorm van de laatste weken is de kans vrij klein dat ze dat nog weggeven.

Lijfsbehoud

De enige manier waarop Flevo Boys de titel nog kan binnenhalen is bij een nederlaag van SVZW tegen Hierden en een ruime overwinning met een stuk of vier goals van Flevo Boys zelf op de laatste speeldag. Flevo Boys neemt het op die laatste speeldag op tegen Go Ahead Kampen. Die ploeg heeft de punten zelf nog hard nodig om de nacompetitie te ontlopen en ook volgend seizoen in de Eerste klasse te spelen. Go Ahead Kampen staat één punt boven die nacompetitiestreep en moet DZC’68 onder zich zien te houden. Go Ahead Kampen verloor afgelopen zaterdag met 4-1 van ASV Dronten. Dat is komende zaterdag de tegenstander van concurrent DZC. Go Ahead Kampen moet dus winnen van Flevo Boys om op eigen kracht lijfsbehoud veilig te stellen.

Eerder in Emmeloord

In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop nam Flevo Boys het ook op tegen Go Ahead Kampen. In het begin van dat duel in Emmeloord waren er kansen aan beide kanten, maar Flevo Boys maakte in de elfde minuut de openingstreffer via Tomas Boer. Dit was ook de ruststand. Go Ahead Kampen loerde ondanks de achterstand op de counter en dat resulteerde in een saaie tweede helft. Het feit dat Flevo Boys de bevrijdende 2-0 niet maakte zorgde als enige voor wat spanning. Een paar minuten voor tijd gebeurde dat alsnog. Op aangeven van Madih Doufikar maakte Aran Nijboer de 2-0.

Hoe nu verder?

Het is zuur voor Flevo Boys dat ze ondanks een seizoen met zoveel overwinningen en punten toch nog in het zicht van de haven naast de titel gaan grijpen. Uiteraard heeft de ploeg dat aan zichzelf te danken door op bepaalde belangrijke momenten puntverlies op te lopen. De geweldige eindsprint van SZVW kwam voor die ploeg uiteindelijk op tijd en er moet een wonder gebeuren wil Flevo Boys zaterdag alsnog met de schaal in de handen staan. De ploeg mag anders, ondanks dat het geen periodetitel won, naar alle waarschijnlijkheid als nummer twee van de ranglijst de nacompetitie in om alsnog promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Al zal dat lastig genoeg worden. Eerst zaterdag het seizoen goed afsluiten tegen Go Ahead Kampen, dat nog volop strijdt tegen degradatie. Een rustige slotdag zal het dan ook niet worden.

Door Peter Santbergen - 21 mei 2018