Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DUNO D

Zaterdag 4 mei 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Hierden – Flevo Boys

Flevo Boys wankelende even, maar boekte afgelopen zaterdag uiteindelijk een verdiende overwinning in een spectaculaire topper tegen nummer drie WHC: 6-3. Flevo Boys heeft wat het kampioenschap betreft alles nog in eigen hand. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan. De ploeg gaat komende zaterdag op bezoek bij nummer elf Hierden.

Voorafgaand aan de topper tegen WHC was het verschil van Flevo Boys op de belangrijkste concurrent SVZW nog maar drie punten, na het puntverlies tegen DOS’37 in de vorige speelronde. Flevo Boys kon zich dus geen nieuwe misstap veroorloven, maar het ging tegen WHC al snel mis toen Jonathan van Marle de bezoekers al na zes minuten op voorsprong zette. Tien minuten later herstelde Flevo Boys de schade weer via de gelijkmaker van het hoofd van Arnoud Post na een voorzet van Arjen Spaan. Die 1-1 was ook de ruststand. Het echte spektakel moest nog komen.

Discussie en spektakel

Na rust schoot Flevo Boys werkelijk uit de startblokken en binnen vier minuten werd er twee keer gescoord. Madih Doufikar en Frank Post brachten Flevo Boys de comfortabele 3-1 voorsprong. Het ging echter nog fout. Keeper Rodney Rosink liet bij een corner de bal uit zijn handen vallen en Van Marle maakte zijn tweede. Na veel discussie rekende de scheidsrechter de 3-2 van WHC goed. Flevo Boys was het even kwijt en een paar minuten later maakte Carlos Lopes Macedo ook nog de 3-3. Maar uiteindelijk toonde Flevo Boys nieuwe veekracht en in de vijf minuten na de 3-3 scoorde Flevo Boys twee snelle goals via Doufikar en invaller Rorije. Doufikar zelf maakte tien minuten voor tijd ook nog zijn derde en bepaalde daarmee de eindstand op 6-3. WHC lijkt uitgeschakeld voor de titel en Flevo Boys zal die strijd gaan uitvechten met SVZW, dat afgelopen zaterdag gemakkelijk met 0-3 won van Vroomshoopse Boys.

Degradatiegevaar

Komende zaterdag speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen Hierden. Die ploeg vecht nog tegen degradatie. Na twintig wedstrijden hebben zij 21 punten en daarmee maar één punt meer dan nummer twaalf DZC’68 dat op een nacompetitieplek staat. Hierden had zich afgelopen zaterdag wat lucht kunnen verschaffen door te winnen van hekkensluiter FC Zutphen, maar dit gebeurde niet. In Zutphen eindigde het duel in 1-1. Ali Akachar zette Hierden een paar minuten na rust op 0-1, maar drie minuten voor tijd maakte FC Zutphen via Sebastian van Laar de gelijkmaker. Zutphen moest vlak na die gelijkmaker nog verder met tien man, maar het lukte Hierden niet om daarvan te profiteren en dus deelden beide ploegen de punten. Voor FC Zutphen lijkt nacompetitievoetbal het hoogst haalbare, de ploeg staat nu nog laatste. Hierden staat op een veilige plek, maar het worden nog spannende weken.

Stiftje

Eerder dit seizoen wist Flevo Boys in eigen huis met 2-0 van Hierden te winnen, dit was eind januari. Na een half uur opende Ivar Span de score na een afgeslagen schot van Aron Strengholt. Zes minuten na rust maakte Timon Rorije de tweede treffer. Op aangeven van Frank Post scoorde hij met een stiftje. De bezoekers kregen na de 2-0 nog wel enkele kansen, maar Flevo Boys hield het doel schoon en kon zo weer drie punten bijschrijven.

Handje helpen

Je kunt er een hele moeilijke analyse op loslaten voor de komende zes competitiewedstrijden, maar Flevo Boys moet simpelweg gewoon alles winnen en dan is het kampioen. Het kan komende zaterdag een mooi weekend worden, omdat concurrent SVZW zaterdag tegen WHC speelt. Door de nederlaag van WHC tegen Flevo Boys én met al een periodetitel op zak heeft die ploeg echter niks meer om echt voor te spelen en dus moet Flevo Boys hopen dat Wiljan Mossing Holsteyn zijn oude ploeg Flevo Boys een handje kan helpen. Eerder dit seizoen verpletterde WHC SVZW overigens met 1-5 in Wierden en Flevo Boys zal hopen dat ze dat kunstje zaterdag gaan herhalen. Maar eerst moet Flevo Boys zelf maar eens zien te winnen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 april 2018