Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing HZVV – Flevo Boys

Voor eigen publiek boekte Flevo Boys afgelopen weekend de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Op Sportpark Ervenbos werd Berkum met 3-1 verslagen en konden de drie punten worden bijgeschreven. Komende zaterdag gaat de ploeg op jacht naar de eerste uitzege. Dat moet dan gebeuren in Hoogeveen tegen HZVV.

Na de 4-2 nederlaag tegen ONS Sneek op de eerste speeldag had Flevo Boys afgelopen zaterdag wat goed te maken en tegen Berkum lukte dat. Na een halfuur met dreiging van beide kanten was het Flevo Boys dat tien minuten voor rust op voorsprong kwam toen Yander Zandbergen in twee instanties een voorzet van Thomas Potters tot doelpunt promoveerde: 1-0. Timon Rorije kreeg daarna nog een opgelegde kans om de tweede treffer te maken, maar hij vond de keeper op zijn weg.

Na rust creëerden beide ploegen opnieuw een aantal kansen, maar bleef de 1-0 lang op het scorebord staan. Pas tien minuten voor tijd verdubbelde Flevo Boys de voorsprong toen invaller Johan Tiems op aangeven van Zandbergen voor de 2-0 zorgde. Punten in de tas, zou je zeggen. Maar het werd toch nog spannend toen Asse Vischer een minuut voor tijd Berkum weer op 2-1 zette. Gelukkig voor Flevo Boys duurde dat niet lang en bepaalde Rorije een minuut later de eindstand op 3-1.

Laatste minuut

Door de zege op Berkum bezet Flevo Boys de zevende plaats in de Hoofklasse B, al zegt dat nu natuurlijk nog niet veel. Drie plekken naar beneden vinden we de tegenstander van komend weekend: HZVV. De ploeg uit Hoogeveen heeft ook drie punten na twee wedstrijden. Op de openingsspeeldag won HZVV thuis met 3-2 van SDC Putten, na een winnende treffer in de laatste minuut. Dit weekend lukte het echter niet om die overwinning een goed vervolg te geven, want uit bij RKAV Volendam werd met 2-0 verloren.

Twee keer gelijk

De beide duels tussen Flevo Boys en HZVV werden vorig seizoen niet gespeeld, omdat door corona de competitie al na vijf duels werd afgebroken. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in het seizoen 2019/2020. Die ontmoetingen leverden in beide gevallen een gelijkspel op. In Emmeloord stond HZVV lang op voorsprong, maar maakte Rorije in de blessuretijd nog de 1-1. En in Hoogeveen eindigde het duel ook in 1-1. Voor Flevo Boys maakte Yumé Ramos destijds de treffer.

Oude bekende

De wedstrijd tegen HZVV van komende zaterdag betekent voor Flevo Boys ook het weerzien met een oud-speler. Bij de club uit Drenthe staat namelijk Rodney Rosink onder de lat. Hij verdedigde zeven jaar lang het doel van Flevo Boys, voordat hij naar KHC uit Kampen vertrok. Flevo Boys weet dus wat de opdracht dit weekend zal zijn: Rosink passeren om zo de eerste punten in een uitwedstrijd binnen te halen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 7 september 2021