Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing HZVV – Flevo Boys

Flevo Boys laat de competitie heel even voor wat het is en richt het vizier op de beker. Met een belangrijke driepunter in de achterzak reist de ploeg van trainer Arjen Postma komende dinsdagavond af naar Drenthe. Daar wacht om 20.00 uur de ontmoeting met HZVV uit Hoogeveen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Foto: Annalies Klompe

Flevo Boys sloeg afgelopen zaterdag een goede slag door in eigen huis directe concurrent KHC op een 2-0 nederlaag te trakteren. Binnen een minuut lag het eerste doelpunt al in het net. Jelmer Dijkman zorgde met het hoofd voor de openingstreffer in een kletsnat Emmeloord. Het duel was daarna in evenwicht, wat resulteerde in een 1-0 ruststand.

Na de pauze ging Flevo Boys met veel energie op jacht naar de volgende treffer, maar die liet lang op zich wachten. Daardoor bleven de bezoekers uit Kampen hoop houden op een resultaat. Aran Nijboer maakte aan alle onzekerheid een einde door tien minuten voor tijd op aangeven van Dijkman voor de 2-0 te zorgen. Flevo Boys had daarna nog verder uit kunnen lopen en stapte uiteindelijk als terechte winnaar van het veld.

Door de overwinning op concurrent KHC steeg Flevo Boys naar de derde plaats op de ranglijst: één punt achter nummer 2 d’Olde Veste en twee punten achter koploper ONS Sneek. De voorsprong van Flevo Boys op de nieuwe nummer 4 KHC is één punt.

Monsterscore

Voordat Flevo Boys komend weekend thuis speelt tegen Blauw Wit’34 staat er eerst nog een wedstrijd in de noordelijke districtsbeker op het programma. Flevo Boys speelt in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen HZVV. Dat is de nummer 4 van de Eerste klasse J. Afgelopen zaterdag verloor HZVV in de competitie met 7-2 van WKE’16.

Flevo Boys zorgde in de eerste bekerronde voor een monsterscore door thuis met maar liefst 10-1 te winnen van derdeklasser FC Zuidlaren. Wouter van der Velden was de grote man door vier keer te scoren. De andere treffers kwamen van Jelle Brands, Jelmer Dijkman, Johan Tiems, Thomas Potters, Richard Stoelwinder en Aran Nijboer. HZVV rekende in de vorige ronde af met SC Rouveen, het werd 1-4.

De vorige keer

De laatste keer dat Flevo Boys en HZVV elkaar troffen was vorig seizoen in de competitie. Beide ploegen degradeerden toen uit de Vierde divisie B. Flevo Boys won de thuiswedstrijd in Emmeloord met 2-0 door doelpunten van Timon Rorije en Thomas Potters. De uitwedstrijd in Hoogeveen eindigde in 1-1. De treffer van Flevo Boys in dat duel kwam op naam van Potters.

Interessant

De overwinning op KHC is belangrijk voor het vertrouwen bij Flevo Boys na twee duels op rij zonder zege. Dat goede gevoel moet nu worden doorgetrokken in de beker. Flevo Boys en HZVV zullen gezien hun plek op de ranglijst aan elkaar gewaagd zijn, wat een interessante wedstrijd op kan leveren.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 19 november 2023