Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing NSC Nijkerk – Flevo Boys

Met een midweekse inhaalwedstrijd had Flevo Boys de kans om goede zaken te doen in de grote middenmoot van de Hoofdklasse B. Maar helaas bleek SC Genemuiden in eigen huis net iets te sterk en won het nipt met 2-1. In deze drukke voetbalweek wacht komend weekend opnieuw een uitwedstrijd voor Flevo Boys. De ploeg gaat dan om 14.30 uur op bezoek bij NSC Nijkerk.

Zowel Flevo Boys als Genemuiden schoot dinsdagavond uit de startblokken, want in een paar minuten tijd vielen er al twee goals. Genemuiden kwam op voorsprong uit een corner, maar na een vlotte aanval zette Yumé Ramos snel de 1-1 op het scorebord. Het was zijn tiende treffer van het seizoen. Daarna volgde een open wedstrijd met een hoog tempo en veel kansen aan beide kanten. De toeschouwers langs de lijn hadden een leuke avond.

De twee keepers blonken uit met de nodige reddingen en een gelijkspel was op basis van de wedstrijd wel terecht geweest. Voor Flevo Boys liep het echter anders, want vlak voor tijd werd het alsnog 2-1 voor Genemuiden. Daar zat een flinke hoop mazzel bij, omdat het winnende schot van richting werd veranderd. Genemuiden steeg door deze overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst, terwijl Flevo Boys negende blijft.

Nacompetitie

Komende zaterdag staat er voor Flevo Boys opnieuw een wedstrijd buiten Emmeloord op het programma. Tegenstander is NSC Nijkerk. Die ploeg heeft nu vijf punten minder dan Flevo Boys en staat veertiende. Deze plek betekent eind dit seizoen nacompetitie tegen degradatie. NSC Nijkerk verloor haar laatste competitiewedstrijd afgelopen zaterdag thuis tegen AZSV met 0-2. Dat was het tweede verlies op rij.

Zorgeloos

Flevo Boys had eerder dit seizoen een zorgeloze middag tegen NSC Nijkerk toen beide ploegen op Sportpark Ervenbos tegenover elkaar stonden. Johan Tiems zorgde voor rust voor de openingstreffer en na de pauze werd de score verder opgevoerd. De 2-0 kwam op naam van Younes El Ghamarti, waarna Ramos in de slotfase de eindstand op 3-0 bracht en Flevo Boys in de vierde speelronde de tweede overwinning van het seizoen bezorgde.

Groter gaatje?

Het duel van komend weekend is belangrijk voor Flevo Boys. NSC Nijkerk staat nu op een nacompetitieplek en daar wil Flevo Boys uiteraard niet in de buurt komen. Het heeft zaterdag de kans om het gaatje nog wat groter te maken en uit te lopen naar een voorsprong van acht punten. Flevo Boys kan vertrouwen halen uit de 3-0 thuiszege tegen de Nijkerkers in september, maar van onderschatting mag natuurlijk geen sprake zijn.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 maart 2022