Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Voorbeschouwing ONS Sneek – Flevo Boys

Flevo Boys opent het nieuwe seizoen zaterdag om 15.00 uur in Friesland tegen ONS Sneek. Het is de eerste van hopelijk dertig duels waar we op kunnen gaan voorbeschouwen.

Na maanden van wachten, wachten en nog eens wachten gaat voor Flevo Boys komend weekend eindelijk de bal weer rollen: na een lange coronastop is de Hoofdklasse B terug van weggeweest. Met een grotendeels ongewijzigde selectie en staf opent Flevo Boys het nieuwe seizoen zaterdag om 15.00 uur in Friesland, tegen ONS Sneek. Het is de eerste van hopelijk dertig duels waar we op kunnen gaan voorbeschouwen.

Weet u het nog? De laatste wedstrijd van Flevo Boys in de Hoofdklasse B? Het was zaterdag 3 oktober 2020. Uit tegen Genemuiden verloor de ploeg met 5-2. Het vizier ging daarna op het thuisduel met RKAV Volendam, maar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zou die wedstrijd nooit gespeeld worden. Voor het tweede seizoen op rij werd de competitie voortijdig beëindigd. Na vijf duels stond Flevo Boys, met vier zeges en één nederlaag, op plek drie. Voor wat het waard was.

De tegenstand

Maar nu zijn we dus eindelijk weer terug. Vanaf komende zaterdag beginnen de zestien ploegen in de Hoofdklasse B weer op nul. Naast Flevo Boys zien we ook Berkum, AVV Swift, HZVV, Genemuiden, Eemdijk, SDC Putten, RKAV Volendam, AZSV, Urk, DETO, NSC Nijkerk, Noordscheschut, Buitenpost, ASV De Dijk en ONS Sneek.

Transferzomer

In voorbereiding op het nieuwe seizoen zagen we bij Flevo Boys weinig nieuwe gezichten, want een drukke transferzomer was het niet op Sportpark Ervenbos. Bijna alle selectiespelers verlengden hun contract. Alleen reservekeeper Fariz Mesud ging een deurtje verder kijken. Als zijn vervanger werd de 22-jarige keeper Winand Quartel aan de selectie toegevoegd. Verder keerde oud-jeugdspeler Thomas Potters terug uit de opleiding van SC Cambuur. Ook in de technische staf veranderde weinig. Arjen Postma is ook komend seizoen de hoofdcoach.

Nederlagen

Het seizoen wordt zaterdag dus afgetrapt met een uitwedstrijd tegen ONS Sneek. Vorig seizoen werd dit duel vanwege het schrappen van de competitie niet meer gespeeld. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in de Hoofdklasse troffen was in het seizoen 2012/2013. In beide duels moest Flevo Boys destijds een flinke nederlaag slikken. ONS Sneek won in eigen huis met 4-1 van Flevo Boys en in Emmeloord met 0-4. De Friezen zouden dat seizoen kampioen worden en promoveren, terwijl Flevo Boys twaalfde werd en zich via de nacompetitie handhaafde.

Vliegende start?

Het is de vraag waar de selectie van Flevo Boys na zo’n lange onderbreking staat. Kan het dit seizoen hoge ogen gaan gooien? In aanloop naar de start werd een aantal oefenwedstrijden gewonnen en vertrouwen getankt. Tegen ONS Sneek zal zaterdag blijken of het seizoen net als vorig jaar goed kan worden begonnen. Toen had Flevo Boys een vliegende start met vier zeges op rij, tegen DETO, Noordscheschut, Buitenpost en De Dijk. Hopelijk kan het elftal dat herhalen. Maar laten we vooral hopen dat het seizoen dit keer helemaal uitgespeeld kan worden. Dat zou al enorme winst zijn.

 

Door Mark Broersma

Door Flevo Boys - 25 augustus 2021