Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing RKAV Volendam – Flevo Boys

Flevo Boys weet weer wat winnen is. Na drie nederlagen op rij in de Hoofdklasse B schreef de ploeg afgelopen zaterdag eindelijk weer drie punten bij na een 3-1 thuiszege op HZVV. Flevo Boys blijft daardoor stevig in de middenmoot staan en reist komend weekend af naar Noord-Holland. Tegenstander is nummer vier RKAV Volendam, dat na een slechte serie is afgehaakt in de titelrace. Het duel begint om 14.30 uur.

HZVV begon zaterdag beter aan de wedstrijd dan Flevo Boys en kwam na iets meer dan een kwartier op 0-1. De Emmeloorders wisten echter snel de rug te rechten. Frits Dantuma zorgde met een schitterende volley voor de gelijkmaker en vlak voor rust werkte topscorer Yumé Ramos de 2-1 binnen: zijn zeventiende treffer van het seizoen. Het had ook nog 3-1 moeten worden, maar Said Hassan speelde een levensgrote kans slecht uit.

In de tweede helft wist Flevo Boys stand te houden, onder meer door het sterke optreden van keeper Matyas van Zorge. In de slotfase trok de thuisploeg de wedstrijd verder naar zich toe. HZVV kwam door een rode kaart met tien man te staan en het werd via een eigen doelpunt alsnog 3-1. Daarna waren er via Timon Rorije nog kansen op een hogere uitslag, maar die bleef uit.

Slechte serie

De tegenstander van komende zaterdag, RKAV Volendam, zit momenteel in een slechte serie. De ploeg deed een paar weken geleden nog volop mee voor het kampioenschap en promotie, maar wist de laatste vier duels niet te winnen: twee keer gelijk, twee keer verloren. Er was onder meer een 5-1 nederlaag tegen Urk. Afgelopen zaterdag werd het 2-2 op bezoek bij Swift. De achterstand van nummer vier Volendam op koploper Urk is nu zeven punten.

Goed te maken

Flevo Boys heeft nog wat goed te maken tegen Volendam, want eerder dit seizoen won die ploeg in Emmeloord met 1-2. In dat duel op 12 februari kwam Flevo Boys via Ramos al heel snel op 1-0, maar het wist die voorsprong niet vast te houden. Nog voor de rust werd het 1-1. Die tussenstand bleef in de tweede helft lang op het bord staan en Flevo Boys mocht hopen op een punt, maar tien minuten voor tijd ging het alsnog mis en viel de 1-2 aan de andere kant.

Ontknoping

Er staan nog zes wedstrijden op het programma dit seizoen. Behalve tegen RKAV Volendam neemt Flevo Boys het nog op tegen AZSV, De Dijk, SDC Putten, SC Genemuiden en Swift. Op de ranglijst staat nummer acht Flevo Boys op dit moment eigenlijk overal tussenin. Het heeft vijf punten minder dan plek vijf en acht punten meer dan nacompetitieplek dertien. En dus lijkt Flevo Boys in alle rust toe te kunnen leven naar de ontknoping van de competitie, waarin het misschien zelf nog iets kan stijgen.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 27 april 2022